Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēguma koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Osokina Brīvības festivāla Ukrainai atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šīgada maijā
Osokina Brīvības festivāla Ukrainai atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šīgada maijā Foto: Jānis Škapars

Ar stīgu ansambļa “Kremerata Lettonica”, aktrišu Ditas Lūriņas un Larisas Ponomarenko (Ukraina) un pianista Andreja Osokina dalību šovakar noslēgsies ceturtais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai. Programmā latviešu un ukraiņu komponistu – Pētera Vaska, Georga Pelēča, Tālivalža Ķeniņa, Mikolas Lisenko, Valentīna Silvestrova un Reinholda Gliēra – skaņdarbi, kā arī Ingas Pizānes un ukraiņu dzejnieku dzeja. Koncerta tiešraide plkst. 21:00 portālā TVNET un TV Jūrmala.

Pirms nu jau pilnībā izpārdotā noslēguma koncerta Vāgnera namā, kura sākums ir plkst. 19:00, notiks ukraiņu mākslinieces Darjas Kalašņikovas performance "Cik ilgi tas var turpināties?", kā arī visiem pasākuma skatītājiem būs iespēja apmeklēt Ukrainas karam veltītu izstādi.

Šis ir jau ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas jau otro gadu ir veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Festivāls un tā ieskaņas pasākumi šogad norisinājās vairāk kā mēnesi – tā laikā notikuši dažādi koncerti, meistarklases, sarunas par aktuālo, īpaša festivāla mūziķu tikšanās ar ukraiņu ģimenēm, kā arī labdarības akcijas.

Foto: Jānis Škapars

Tas pulcējis Latvijā un pasaulē atzītus latviešu un ukraiņu mūziķus, aktierus, māksliniekus un citu jomu profesionāļus, kuru vidū ir “Labvēlīgais Tips”, “Melo-M”, Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Georgijs Osokins, “Kremerata Lettonica”, Sonora Vaice, Ieva Parša, Marlēna Keine, Edgars Ošleja, Iveta Cālīte, Platons Buravickis, Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa, Ģirts Krūmiņš, klavieru kvartets “Quadra”, Kristīne Garklāva, pats Andrejs Osokins, mūziķi, mākslinieki un aktieri no Ukrainas un daudzi citi. Īpaši festivālam radītas jaunas mūziķu sadarbības, koncertprogrammas un citi pasākumi.

Foto: Jānis Škapars

Festivāla laikā gūtie biļešu ieņēmumi kopā ar īpaši festivālam izveidotajā akcijā portālā Ziedot.lv saziedotajiem līdzekļiem sadarbībā ar “Biļešu Paradīze”, Ziedot.lv, biedrību “Tavi draugi” un Ukrainas vēstniecību Latvijā tiks novirzīti Ukrainai – humanitārajai, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzībai. Ziedojumu akcija pieejama šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu