Konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba piedalās preses konferencē, kurā informē par teātra festivālu "Nr.2".
Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba piedalās preses konferencē, kurā informē par teātra festivālu "Nr.2". Foto: Paula Čurkste/LETA

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, informē KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pretendentiem izvirzītās prasības aptver atbilstošu izglītību, reputāciju un vismaz divu gadu pieredzi vadošā amatā. Īpaši tiks vērtētas zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari.

Tāpat tiks vērtētas spējas komandas vadīšanā, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Latvijas Nacionālā teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem. Piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.
Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja ir KM valsts sekretāre Dace Vilsone, tajā strādās arī D. Vilsones vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Valmieras drāmas teātra valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede un biedrības "ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba (no kreisās), "Dirty Deal Teatro" vadītāja Anna Sīle, Ģertrūdes ielas teātra līdzdibinātāja un producente Maija Pavlova un Latvijas Leļļu teātra direktors un režisors Mārtiņš Eihe piedalās preses konferencē, kurā informē par teātra festivālu "Nr.2".
Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba (no kreisās), "Dirty Deal Teatro" vadītāja Anna Sīle, Ģertrūdes ielas teātra līdzdibinātāja un producente Maija Pavlova un Latvijas Leļļu teātra direktors un režisors Mārtiņš Eihe piedalās preses konferencē, kurā informē par teātra festivālu "Nr.2". Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašreizējais LNT valdes loceklis Jānis Vimba amata pienākumus sāka pildīt 2018. gada 27. jūnijā. Viņš jau apliecinājis, ka pretendēs uz šo amatu atkārtoti.

Vimba bija LNT aktieris kopš 2007.gada, kā arī veidojis režijas darbus šajā pat teātrī kopš 2009.gada.Absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis bakalaura grādu mākslās un maģistra grādu teātra mākslā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu