Ķegumā notiks mūzikas, senču rituālu un deju festivāls “Būtība”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāla "Būtība" ugunskura rituāls 2022. gadā
Festivāla "Būtība" ugunskura rituāls 2022. gadā Foto: butiba.lv

Daugavas krastā no 22. jūnija līdz 25. jūnijam norisināsies deju un mūzikas festivāls "Būtība", informēja festivāla rīkotājs Asti Ginters. Festivāla mājvieta būs atpūtas kompleksā "Ķeguma puduri", pulcējot dalībniekus no dažādām valstīm.

Festivāla rīkotājs Asti Ginters iepazīstina: "Tie būs svētki, ceremonijas, dažādu tautu senču rituāli un kopā būšana, kur sanāk gan pašmāju, gan citzemju sakrālie mūziķi, dejotāji, šamaņi un skolotāji. Muzikālas performances, dejas, meditācija, meistarklases un radošās darbnīcas rosinās izjust un atjaunot seno, dabisko saikni ar dabu.

Īpaši aicinām ņemt līdzi bērnus, jo bērniem šogad sagatavota atsevišķa programma! Bērniem līdz 16 gadu vecumam kopā ar vecākiem festivāla apmeklējums būs bezmaksas.

Varēsiet peldēties, sauļoties, piedalīties radošajās darbnīcās, sēdēt pie ugunskura, dejot, spēlēt aktīvās spēles, pastaigāties basām kājām un vienkārši brīnišķīgi pavadīt laiku!"

Foto: Publicitātes foto

Šogad festivālā gaidīti 60 ārzemju un Latvijas mūziķi un pasniedzēji. Viņu vidū: Netanels Goldbergs, Mitčs Kohs, Drors Parkers, Riši, Pepe Danza, Kaifi, Preamala Madina, Seva Prems, Kristiāna Kalniņa, Uno Lācis, Kristīne Āboltiņa, Aigars Stirna, Kristīne Devi un daudzi citi.

Pēc festivāla rīkotāju paustā, šī gada festivāls iekļaus arī Saulstāvju svinēšanu un rituālus Jāņu vakarā. Tās nebūs tradicionālās svinības, bet gan no dziļumiem nācis aicinājums atjaunot patieso saikni ar Mātes Zemes Dvēseli un tās Būtību.

Foto: Publicitātes foto

Četrās dienās vienkop savīsies Austrumu, Dienvidu, Rietumu un Ziemeļu spēki. Trīs mistiskas pieredzes piepildītas naktis tiks pavadītas svinībās - izdejojot tās dejā, izdziedot un ielīgojot.

Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Būtība" notiek jau astoto gadu, ik gadus pulcējot arvien vairāk dalībnieku. Festivāla programma un reģistrēšanās anketa pieejama tā tīmekļa vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu