Seriāla “Sekss un lielpilsēta” režisors Maikls Patriks Kings: “Sekss rada izcilu iespēju komēdijai” (1)

Maikls Patriks Kings ierodas "Vanity Fair" Oskaru ballītē svētdien, 2023. gada martā, Volisa Annenberga skatuves mākslas centrā Beverlihilsā, Kalifornijā. Foto: Scanpix/AP
Toms Treibergs
, TVNET Kultūra redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp

Seriāla "Un tā tas laiks paiet…" (And Just Like That, HBO) pirmajā sezonā trim draudzenēm nācās pielāgoties jaunajai dzīvei Ņujorkā pēc pandēmijas, turklāt mēģinot tikt galā ar personīgās dzīves drāmām – Kerija (Sāra Džesika Pārkere) kļuva par atraitni, Šarlote (Kristīna Deivisa) centās savienot mājsaimnieces lomu ar centieniem atgūt karjeru, kamēr Miranda (Sintija Niksone) meklēja savu patieso būtību dažu sabiedrības grupu vidū vēl arvien neviennozīmīgi vērtētās attiecībās.

Milzu popularitāti guvušā seriāla “Sekss un lielpilsēta” jaunā iterācija aizrauj skatītājus abās spēles laukuma pusēs. Šis nav stāsts, kurš paredzēts tikai un vienīgi sieviešu skatījumam un vērtējumam. Tādēļ šeit vietā teiciens: “Lai dejotu tango, vajadzīgi divi.”

Tikām "Un tā tas laiks paiet…" otrā sezona vairāk pievērsusies katras varones individuālajiem pārdzīvojumiem, neaizmirstot nopietnus pārdzīvojumus un pārdomas “atjaukt” ar humoru un ekstravagantu raksturu izspēlēm. Lai krāsas uz notikumu paletes sajauktu vēl vairāk, atgriežas Kerijas izbijušais līgavainis, kuram viņas atraitnes statuss šķiet kā lieliska izdevība jaunai iespējai... Kā tiks risināta šī un pārējās situācijas, kurās varones un varoņi nokļūst labprātīgi vai tiek ierauti sakritību rezultātā, var pārliecināties “LMT Viedtelevīzijā” un “Tet TV+” izklaides platformā.

Pateicoties seriāla distributoriem mūsu reģionā, aizvadītajā nedēļā norisinājās attālināta preses konference gan ar “Seksa un lielpilsētas”, gan "Un tā tas laiks paiet…" režisoru, scenāristu un producentu Maiklu Patriku Kingu (Michael Patrick King), divkārtēju Emmy Primetime balvas ieguvēju. Tikšanās reizē starp kolēģiem no Igaunijas, Taivānas, Beļģijas, Itālijas, Nīderlandes un Spānijas ar saviem jautājumiem iesaistījās arī TVNET.

Maikls Patriks Kings Ņujorkā apmeklē HBO seriāla “Un tā tas laiks paiet...“ (And Just Like That) pirmizrādi Modernās mākslas muzejā. 2021. gada decembris.
Maikls Patriks Kings Ņujorkā apmeklē HBO seriāla “Un tā tas laiks paiet...“ (And Just Like That) pirmizrādi Modernās mākslas muzejā. 2021. gada decembris. Foto: Scanpix/AP

Pirmā seriāla "Un tā tas laiks paiet...“ sezona saņēma zināmu kritiku, galvenokārt par to, ka tā sākotnēji bija pārāk woke [i]. Vai jūs izprotat šos pārmetumus?

Maikls Patriks Kings: Jā, es izprotu. Lieta ir tāda, ka iemesls, kāpēc mēs atgriezāmies, bija parādīt šīs trīs ļoti pazīstamās varones tajos apstākļos, kuros pasaule atrodas tagad. Pieļauju, ka, jauno seriālu skatoties, daudzi skatītāji vienlaikus bija pārdomās par to, kā būt viņiem pašiem “būt” šajā jaunajā vidē, jaunajā sociālajā ainavā. Tāpēc es saprotu, kāpēc dažiem cilvēkiem liekas, ka tas bija nedaudz par daudz – parādīt šo jauno, savādāko vidi, nekā tas bija “Seksa un lielpilsētas” ziedu laikos.

Taču tieši tāpēc mēs radījām kaut ko jaunu no jau esošiem, sacīsim, kauliem, kuru veidotās konstrukcijas skatītāji jau bija mīlējuši agrāk un atpazina tās no “Seksa un lielpilsētas”. Tobrīd seriāla pirmajā sezonā varoņiem bija aptuveni 25, 24 gadi. Tātad, kā jūs kaut ko atjaunināt? Jūs to ienesat pazīstamus motīvus tajā vidē, kāda ir tagadējā pasaule! Taču nereti cilvēki nevēlas dzirdēt un redzēt to, kāda ir pasaule tagad. Viņi vēlas dzirdēt, kāda bija pasaule toreiz. Bet man kā rakstniekam, kā stāsta autoram ir vērts iesaistīties spēlē, lai iepazīstinātu ar jauniem cilvēkiem, viedokļiem, jauniem raksturiem, lai piepeši ieraudzītu, kā jau labi pazīstamās, oriģinālās seriāla varones un varoņi ir auguši.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu