Šajā sestdienā, 2. septembrī, Mežaparka Lielā estrāde tiks apgriezta kājām gaisā. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Otrā Latvijas Mūzikas lielkoncerta veidotāji nolēmuši mainīt vietām skatītāju un dziedātāju vietas, savukārt uz skatuves aicināt šībrīža aktuālos dziedātājus un instrumentālistus, lai godinātu mūsu populārās mūzikas Zelta fondu.  

Sestdien, 2. septembrī, Mežaparka Lielajā estrādē kopīgā, nu jau otrajā Latvijas mūzikas Lielajā koncertā uz vienas takts vienosies teju simts pašmāju mūziķi. Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, Rīgas kamerkoris “AVE SOL”, Roberts Balanas, Gustavo, rolands če, “Singapūras satīns”, “Sudden Lights”, “Instrumenti”, būū, “Citi zēni”, “The Sound Poets”, “Mazais princis”, Aminata, Aija Andrejeva, “Jumprava”, “100. debija”, Žoržs Siksna, Igo, Laima Jansone, Sergejs Jēgers un, kā jau šāda mēroga pasākumos mēdz notikt, būs arī kāds Noslēpumainais viesis.

Foto: Publicitātes foto

Koncertā izskanēs Maestro Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Mārtiņa Brauna, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Ulda Marhilēviča, Mārtiņa Freimaņa un citu komponistu radītās dziesmas.

Šīs grandiozās ieceres idejisko rāmi turpinājumā iezīmēs Lielkoncerta veidotāji un plašās organizatoru komandas pārstāvji – režisors un vizionārs Papa Chi un mūziķis, producents Arstarulsmirus.

Foto: Toms Treibergs

Kā jūs raksturotu šī lielā notikuma vēstījumu – ko vēlaties nodot koncerta apmeklētājiem?

Papa Chi: Pirms Arstarulsmirus sāk runāt, es viņu iesildīšu (smejas). Domājot par šo projektu, es neteiktu, ka tā bija tieši mana vai kāda cita speciāla ideja, veidot kaut kādu jaunu fišku. No mana skatu punkta es teiktu, ka tā ir reakcija uz šībrīža pieprasījumu. Arī no pašu mūziķu vidus. Acīmredzot ir kaut kādas poras, kurām ar šo koncertu ir jāaizpildās, – tas ir tas, kā es to nolasu.

Arstarulsmirus: Kas ir tās poras?

Papa Chi: Paldies par jautājumu, es domāju, ka tikšu galā! (Abi smejas.) Respektīvi, tas nebija tā: “O, paklau, uztaisām kaut ko!” Mūsu valstī kaut kas tāds ir prasījies, un tāpēc tas arī uzrodas, tā es to raksturotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp