FOTO "Latvijas Dizaina gada balvas 2023" ieguvēji, arhitektūras birojs "ĒTER" lasīs lekciju par sensoro telpu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Rūdolfs Liepiņš

Radošajā kvartālā “Provodņiks” Sarkandaugavā jau otro gadu norisinās Industriālā mantojuma dienas, kas tiek rīkotas sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību. Vasaras sezonas garumā, reizi divās nedēļās, Ganību dambī 63 ir iespēja dzirdēt latviešu un starptautisku arhitektu lekcijas par agrāko industriālo ēku arhitektūru mūsdienās, transformāciju, teritoriju reģenerāciju un revitalizāciju.

Trešdien, 28. jūnijā, no plkst. 19:00 – 20:30 būs iespēja dzirdēt arhitektūras biroja "ĒTER" līdzdibinātājus, arhitektus Dagniju Smilgu un Niklāvu Paegli ar lekciju “Sensorās telpas un jaunais jutīgums”, kurā viena no vadošajām tēmām būs darbs, kas aptver dažādus mērogus, praksē integrējot eksperimentu un pētniecību, kā arī līdzdarbošanos arhitektūras izglītības procesos.

Arhitektūras biroja ĒTER dibinātāji Dagnija Smilga, Niklāvs Paegle un Kārlis Bērziņš.
Arhitektūras biroja ĒTER dibinātāji Dagnija Smilga, Niklāvs Paegle un Kārlis Bērziņš. Foto: Publicitātes foto

Tāpat speciālisti stāstīs par jutīgumu, dabas izziņu un jaunām attiecībām ar publisko telpu.

Mūsu laikmetam ir raksturīga jauna apzināšanās, cilvēku tiekšanās pēc kopīgas klātbūtnē piedzīvojamas, īpašas taustāmas un fiziski izjūtamas pieredzes. Tieši šeit arhitektūra un dizains var būt īpaši nozīmīgi, lai radītu un atjaunotu publiskas telpas, izglītības iestādes īpašai emocionālai labsajūtai, taktilai un sensorai pieredzei. Interneta kultūras, tehnoloģiju un roku darba mijiedarbībai būs arvien pieaugoša nozīme arhitektūrā un dizainā,

skaidrots lekcijas idejiskajā pieteikumā. 

"ĒTER" projektu iedvesma nav pati arhitektūra, bet laikmetīgā māksla un kultūras notikumi, industriālais mantojums, mode, ainava un daba, populārā un alternatīvā kultūra, ģeogrāfija un politika.

Arhitektes Zaigas Gailes lekcija "Būvēt uz pagātnes" Industriālā mantojuma dienās

Maija sākumā birojs saņēma "Latvijas Dizaina gada balvas 2023" galveno balvu jeb "Grand Prix" un Kultūras ministrijas prēmiju 2000 eiro apmērā. Tā piešķirta par izstādes "Weird Sensation Feels Good: The World of ASMR" scenogrāfiju Londonas Dizaina muzejā.

Izstādes "Weird Sensation Feels Good: The World of ASMR" Londonas Dizaina muzejā.
Izstādes "Weird Sensation Feels Good: The World of ASMR" Londonas Dizaina muzejā. Foto: Ed Reeves

Pirms lekcijas 17:30 ir iespējams doties ekskursijā pa Provodņika ēku gida vadībā. Apmeklējums bez maksas, tomēr nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Lekcijas norisinās radošā kvartāla "Provodņiks" 2. stāvā, piekļūšana no Aptiekas ielas, ziemeļu puses, ieeja A. Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties dzērienus un uzkodas. Ieeja pasākumā par ziedojumiem, autostāvvietas bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu