Ko Latvija klausījās Jāņu nedēļā? Topā iekļuvusi 2001. gada dziesma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kur apkopo klausītākos singlus un albumus mūzikas straumēšanas vietnēs Latvijā. Topa 25. nedēļā vērojama gan līderu maiņa, gan pozīciju nostiprināšana.

Latvijas dziesmu topā vadībā joprojām ir grupa “Singapūras Satīns”. Topā atrodamas trīs grupas dziesmas: pirmajā vietā ir “Degviela”, piektajā vietā - “Uz seen”, kas ir sadarbība ar “A-Europa”, bet desmito vietu ieņem jaunākais singls “Augsts asinsspiediens”. Topa otrajā vietā ir “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” hits “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”, bet trešajā vietā ierindojusies dziesma “Dzīvot kaifs”, kurā grupa “Olas” sadarbojas ar misteru Krūmiņu un producentu “heywhosthatkid”.

Desmitniekā atgriezusies grupa “A-Europa” ar savu 2001. gada dziesmu “Tuvumā Tālumā”, kas šonedēļ ir astotajā vietā. Un atpakaļ ir arī Mesa ar “Ko vairāk man vajag”, kas atrodama topa devītajā vietā.

Foto: publicitātes.

Apvienotajā singlu topā notikusi līderu maina - pirmajā vietā ir franču dziedātāja Džaina (Jain) ar “TikTok” hitu “Makeba”. Interesanti, ka dziesma kā singls tika publiskota jau 2016. gadā un tai labi veicies Francijas radiostacijās, kā arī dziesmas video tika nominēts Dienvidāfrikas “Grammy”. Pieminētā “Makeba” ir dziedātāja un aktīviste Miriama Makeba, kuru mēdz dēvēt arī par “Mammu Āfriku”.

Topa otro vietu ieņem Deivids Kušners (David Kushner) ar “Daylight”, bet trešie klausītākie ir Kravts un Džo Pika (Кравц, Гио ПиКа) ar dziesmu “Kur tu aizgāji” (Где прошла ты). Savukārt no latviešiem apvienotajā singlu topa piektajā vietā ir “Singapūras Satīns” ar singlu “Degviela”, savukārt “Bermudu Divstūris”, “Apvedceļš” ar “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” ir septītie.

Foto: publicitātes.

Kombinētajā albumu topā līderis ir nemainīgs - tas ir producents “Metro Boomin”, kuru drīzumā dzirdēsim "Positivus" festivālā. Topa augšgalā ir viņa albums “HEROES & VILLAINS”, kurā kā viesmākslinieki piedalās tādas superzvaigznes kā Džons Ledžends (John Legend), The Weekend, Travis Skots, ASAP Rocky un citi. Topa otrajā vietā ir viņa komponētais “Zirnekļcilvēka” skaņu celiņš “Metro Boomin Presents Spider-man: Across The Spider-verse“. Bet trešais klausītākais ir Harijs Stailzs (Harry Styles) ar albumu “Harry's House”. No latviešu albumiem topa piekto vietu ieņem “Bermudu Divstūris” ar “Vidēji glīts”, astotie ir “Sudden Lights” ar “Miljards vasaru”, bet devītajā vietā - MSencis un Grandmasters Neons ar “goda vards cetri”.

No albuma topa atsevišķi apskatot tikai latviešu albumus, jāpiemin, ka 25. nedēļā repera WIESULIS un producenta sangvn albums “Fianchetto” ir ceturtais klausītākais, kombinētajā topā 11. vietā. Grupas “Olas” albums “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” ir piektais, kombinētajā topā 14. vietā. Grupas “ A-Eiropa” albums “Tuvumā Tālumā” ir sestais, kombinētajā topā 23. vietā. Šajā nedēļā albumu simtniekā ierotējuši arī “Singapūras Satīns” ar albumu “STONKS”, “Carnival Youth” ar albumu “Naivais Ku-kū”, “Prāta vētras” un “Labvēlīgā Tipa” labāko dziesmu izlases.

Foto: publicitātes.

“Klausītājam iemīļota dziesma vai albums palīdz atgriezties konkrētā laikā un sajūtās, tāpēc līdzās jaunām dziesmām topā redzamas arī tās, kas ir radītas pirms vairākiem gadiem vai pat divām desmitgadēm. Kas vienam nostaļģija, tas otram muzikāls jaunatklājums, jo mūzikai nav noilguma!” pauž “Zelta Mikrofons” producente Elita Mīlgrāve.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu