Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina pievienoties "VasaRīgai kopā būšanai"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ekskursija izstādē “Linards Tauns – mūžīgais mākonis”
Ekskursija izstādē “Linards Tauns – mūžīgais mākonis” Foto: Publicitātes foto

2023. gada vasarā Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) piedāvā iedvesmojošus pasākumus redzesloka paplašināšanai par Rīgu, literatūru, mūziku un mākslu programmā “VasaRĪGA kopā būšana”.

Stāsta programmas kuratore Katrīna Kūkoja: “Vasarā gribas pēc iespējas vairāk uzturēties ārā, arī muzejam tas ir laiks, kad iziet ārpus savām telpām un piedāvāt apmeklētājiem kopīgi iepazīt, iespējams, pat jaunatklāt Rīgu caur literatūras, mūzikas un kultūrvēstures prizmu. No tā arī radies programmas nosaukums, kas sevī ietver gan vasaru, gan Rīgu, gan jēgpilni kopīgi pavadīto laiku.”

Foto: Publicitātes foto

Jūlijā un augustā aktīvā dzīves veida cienītājiem RMM piedāvās četras literārās pastaigas Rīgā, kas tapušas, iedvesmojoties no rakstniekiem: Vizmas Belševicas, Anšlava Eglīša, Zentas Mauriņas un Jāņa Poruka. Katra pastaiga iepazīstinās ar nozīmīgākajām vietām autoru dzīvē un daiļradē. Biļetes uz literārajām pastaigām varēs iegadāties aplikācijā Mobilly vai klātienē pasākuma norises dienā. Pārējie pasākumi apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

Radiožurnāliste un grāmatmīle Liega Piešiņa.
Radiožurnāliste un grāmatmīle Liega Piešiņa. Foto: Publicitātes foto

Šīs vasaras jaunums ir skaļās lasīšanas vakari “Kopā vieglāk!”, ko vadīs grāmatmīle un radio raidījumu vadītāja Liega Piešiņa. “Kopā vieglāk!” ir atraktīvs veids, kā bērniem attīstīt lasītprasmi kopā ar saviem vienaudžiem, vecākiem un vecvecākiem. Pasākumi norisināsies trešdienu vakaros muzeja kultūrtelpā “Tintnīca”, Pulka ielā 8 Rīgā.

Programmas kulminācija gaidāma 27. jūlijā, kad laikā no 13.00 līdz 20.00 Muzeju krātuvē un tās pagalmā norisināsies “Mūzu simpozijs Pulka sētā”, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Muzeju biedrību, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un Rīgas kino muzeju. “Mūzu simpozija” idejas pamatā ir apvienot divas kultūras nozares – muzejus un mūziku, kas vēsturiski izcēlušās no viena kopīga vārda – “mūza”.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat visas vasaras garumā RMM aicina apmeklēt savu jauno ekspozīciju “Dziesmusvētku telpa”, Mežaparka Lielajā estrādē, Ostas prospektā 11, Rīgā, (pirms tam rezervējot apmeklējuma laiku mājaslapā), un izstādi “Linards Tauns – mūžīgais mākonis”, kas veltīta trimdas dzejnieka Linarda Tauna simtgadei. Tā apskatāma RMM izstāžu zālē Pulka ielā 8, Rīgā. Lai gūtu plašāku ieskatu izstādes saturā, vasarā piedāvājam apmeklēt divas kuratora vadītas ekskursijas – 5. jūlijā un 9. augustā.

Vairāk informācijas par pasākumiem RMM mājaslapā un sociālo tīklu kontos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu