Mūziķu apvienība “AKA” izdod videografikas tehnikā veidotu mūzikas video “Avotā guni kūru”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tieši pirms Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem iznācis jauns mūzikas video, kura galvenā ideja – katra cilvēka dvēsele ir impulss kopīgas gaismas uzturēšanai visā pasaulē!

Videoklipā mūziķu tēlus veido rakstu zīmes. Par video iekodēto vēstījumu stāsta tā autors, dizainers un animators Kārlis Stiģis:

"Svarīgi apzināties, ka visi mūsu tautas raksti ir mūsos pašos un tikai mūsu pašu spēkos ir rakstīt arvien jaunus rakstus. Šis process ir nepieciešams, lai turētos harmoniskā mijiedarbē ar pasauli un viens ar otru."

Foto: Publicitātes foto

Videoklipa “Avotā guni kūru” izveidē miksētas dažādas videografikas tehnikas. Eksperimentāla ir kustības vektoru ekstrakcija no video un partikļu (sīko daļiņu) – rakstu, lāsīšu – piesaiste pie tiem, stāsta Kārlis Stiģis. Mākslinieks šobrīd dzīvo un strādā Vācijā. Kārlis ir piedalījies lielformāta projektos “Staro Rīga” (video instalācija “Virsotnes”) un Eirovīzijā, veidojot klipu un skatuves video noformējumu “Triānas Parka” dziesmai “Line”. Kārlis veidojis arī klipu grupas “Prāta Vētra” dziesmai “Tevis dēļ”.

“Avotā guni kūru” mūzikas autore ir dziedātāja Aleksandra Špicberga. Šis ir pirmais mūzikas ieraksts, kurā Aleksandra piesaka sevi ne vien kā izpildītāju, bet arī mūzikas autori.

Dziesmu ierakstījusi mūziķu apvienība “AKA”, kurā apvienojušies dziedātāja Aleksandra Špicberga un džeza mūzikas lielmeistari Atis Andersons un Kaspars Kurdeko. Ģitāras solo – Teodors Kerimovs. Ieraksta skaņu režisors ir Edijs Gņedovskis, studija GEM PLUS.

Foto: Publicitātes foto

“Avotā guni kūru” ir singls no topošā dainu parafrāžu albuma. Albumā būs iekļautas visu trīs mūziķu oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžijas.

Videoklipā redzami modes mākslinieces Ineses Gibeiko dizainētie tērpi. Filmēšanas komanda – operatori Aleksandrs Okonovs un Kārlis Zemītis, producente – Una Cekule. Videoklipa producente – Māra Špicberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu