Sadalīti nelaiķa Berluskoni miljoni: cik saņems viņa mīļotā? (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Fašina un Silvio Berluskoni
Marta Fašina un Silvio Berluskoni Foto: AFP/SCANPIX

12. jūnijā 86 gadu vecumā mūžībā devās bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Nu publiski kļuvis zināms, kā sadalīta viņa manta.

"Bloomberg" ziņo, ka Berluskoni savai 33 gadus vecajai mīļotajai Martai Fašinai atstājis mantojumā 100 miljonus eiro. 

Fašina, Berluskoni partijas "Forza Italia" deputāte, bija attiecībās ar bijušo premjerministru aptuveni trīs gadus.

Berluskoni, kurš dzīves laikā bija precējies divas reizes, tā arī oficiāli neapprecējās ar Fašinu, taču abi savu mīlestību apliecināja neoficiālā ceremonijā 2022. gadā.

Testamentā ietverts arī bijušā premjerministra plāns nodot savu biznesa impēriju saviem vecākajiem mantiniekiem.

Tāpat Berluskoni atvēlēja 100 miljonus eiro savam brālim Paolo. 

Bijušais premjerministrs atstāja mantojumā arī 30 miljonus eiro Marčello Delutri, tuvam padomniekam politikas un biznesa jautājumos, kurš savulaik tika notiesāts par saistību ar organizēto noziedzību.

Jau ziņots, ka Berluskoni slimoja ar leikēmiju, kā arī nesen sasirga ar plaušu karsoni. Šī gada pavasarī viņš 45 dienas aizvadīja slimnīcā. Par spīti veselības problēmām vēl maija beigās Berluskoni, tikko atgriezies no slimnīcas, medijiem stāstīja, ka vēloties turpināt vadīt konservatīvo partiju "Forza Italia".

2013. gada augustā Berluskoni tika notiesāts par nodokļu nemaksāšanu. Viņam netika piemērots reāls cietumsods, taču uz vairākiem gadiem bija liegts būt par valsts amatpersonu. Pēc lieguma termiņa beigām Berluskoni startēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un tika ievēlēts, bet 2022. gadā tika ievēlēts par Itālijas parlamenta deputātu.

Pēdējā pusotra gada laikā Berluskoni izcēlies ar prokrieviskiem izteikumiem. 2022. gada oktobrī, kad Krievija jau vairākus mēnešus karoja Ukrainā un okupēja tās teritorijas, Berluskoni lielījās, ka esot atjaunojis kontaktus ar savu "īsto draugu" Putinu, bet šī gada sākumā aicināja ASV iejaukties un izmantot Ukrainas atjaunošanai paredzētos līdzekļus, lai apturētu Zelenska "uzbrukumu divām autonomajām Donbasa republikām", tādējādi atkārtojot Kremļa naratīvus. Tamlīdzīgu izteikumu dēļ no Berluskoni norobežojās Itālijas premjerministre Džordža Meloni un vairāki politiskie spēki.

Šī gada februārī Berluskoni pierādījumu trūkuma dēļ tika attaisnots lietā par tā dēvētajam "bunga bunga" ballītēm apsūdzībās par korupciju un liecinieku kukuļošanu. Prāva tika dēvēta lietā iesaistītās eskorta meitenes Rūbijas Rubakuori jeb Rūbijas Siržu lauzējas vārdā. Laikā, kad Berluskoni villā notika bēdīgi slavenā uzdzīve, viņai bija 17 gadi.

2022. gada pavasarī premjerministra Mario Dragi birojs pieprasīja 10,5 miljonu eiro lielu kompensāciju no Berluskoni, jo viņa uzvedības dēļ Itālija iemantojusi "pasaules mēroga sliktu slavu".

Miljardieris Berluskoni pirmoreiz par Itālijas premjerministru kļuva 1994. gadā un līdz 2011. gadam vadīja četras valdības. Viņš bijis iejaukts korupcijas un seksa skandālos.

Biznesa žurnāls "Forbes" norāda, ka Berluskoni un viņa ģimenes turība ir ap 6,8 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu