Radio personības komentē Pieci.lv darbības beigas (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Grēviņš
Toms Grēviņš Foto: LETA

Festivāla "Positivus" laikā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību. Ko par šo lēmumu saka radio personības?  

"Pieci.lv" direktors Kārlis Kazāks norāda, ka "Pieci.lv" ir īpaša platforma Latvijas mediju vidē, un viens no radio uzdevumiem ir nepārtraukti spēt uzrunāt arvien jaunu auditoriju, veicinot demokrātiskas, atvērtas, iekļaujošas, cilvēcīgas un drosmīgas sabiedrības veidošanos.

"Pieci.lv" esot gatavs nākamajam pakāpienam, lai būtu vienā solī ar jauniešu auditorijas mainīgajiem paradumiem informācijas iegūšanā. Radio esot atjaunojis satura veidošanas kodolu un ir motivēts piedāvāt šodienai atbilstošu un arī Latvijas sabiedrībai un mūzikas industrijai vērtīgu mediju.

Pēc Kazāka domām, šobrīd ir īstais brīdis uz mirkli piestāt, ievilkt elpu, lai jau vasaras izskaņā atgrieztos pavisam svaigā skanējumā un ar jaunu informācijas piedāvājumu.

"Mēs satiksimies ar klausītājiem neierastos ētera un sociālo tīklu formātos, paralēli cītīgi pucējot un spodrinot instrumentus jaunajam cēlienam," norāda Kazāks.

Viens no Pieci.lv izveidotājiem, ilggadējais programmu vadītājs un producents Toms Grēviņš savos sociālajos tīklos raksta:

"Pēc visa, kas notika ar Pieci.lv kopš "Piecu rītu" finiša, nopietnās sapulcēs visai nesen tika nolemts Pieci.lv pakļaut grandiozam ģenerālremontam, kura sākums vakar [14. jūlijā] tika izziņots lieliskā desmit gadu retrospekcijas DJ setā!

Es spēlēju nekur neizziņotu setu 2007. gadā arī pašā pirmajā Positivus, un par spīti tam, ka skumjie indie bērni, kas festivālam iedeva pirmo lielo noskaņu, visi ir aiztriekti prom uz Rietumeiropas “zvejniekparkiem”, uz mirkli es, vakar spēlējot, tomēr paralēles joprojām noķēru! Jo lielais stāsts jau vienalga ir par labu garastāvokli, dejām un fantastiskām vasaras naktīm!"

Arī Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova vēsta: "Nekas nav beidzies, labākais tikai sāksies! Es taču nepieļaušu, ka “We’ve lost dancing”. Palieciet uz viļņa, jums patiks."

Savukārt no Pieci.lv sociālajiem tīkliem pazuduši visi ieraksti - atstāts vien video, kur Grēviņš, Samsonova un Lota Ulmane paziņo par Pieci.lv darbības beigām. 

"Štepselis pazīstamajam Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ir izrauts. Liels paldies, ka bijāt ar mums! Šī mūsu dzimšanas dienas ballīte paliks mūsu atmiņā ne tikai kā pati foršākā, bet arī kā pati pēdējā ierastajā pieci.lv skanējumā… Šovakar mēs noslēdzam vienu pamatīgu nodaļu radio vēsturē. Ir pienācis laiks kārtīgai ģenerāltīrīšanai!

Vasarā ievelkam elpu un 23. augustā piedāvāsim svaigāko radio un jaudīgāko multimediju saturu Latvijā.

Paldies par uzticību! Lai skaista vasara, neaizmirstiet šo to pašķaidīt!" teikts "Pieci.lv" oficiālajā "Instagram" kontā.

Latvijas Radio pagājušajā gadā strādāja ar 12,783 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus zaudējumi pieauga par 77,1% - līdz 293 873 eiro.

Latvijas Radio reģistrēts 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 854 685 eiro.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu