Sporta pils dārzos notiks Latvijas Radio kora mākslinieku koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristīne Madjare

Sporta pils dārzu ikgadējos koncertos līdz šim uzstājušies mūziķi Reinis Zariņš, Ieva Saliete un Matīss Čudars, kā arī apvienība "Magnetic Bach". Piektdienas, 21. jūlija vakarā plkst. 20:30 Sporta pils dārzus ar savām balsīm pieskandinās Latvijas Radio kora mākslinieki diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā.

Programmā gregorisko dziedājumu mūzikas elementi mīsies ar perkusionista Mika Čavarta improvizācijām un laikmetīgās vokālās mūzikas skaņām, kuras radījuši komponisti Džons Keidžs, Žibokle Martinaitīte, Arvo Perts un Santa Ratniece. Programma veidota, sasaucoties ar Sporta pils dārzu ideju pievērst uzmanību pilsētā neizmantotajām teritorijām un veicināt to nodošanu kopienu un kultūras projektiem.

Latvijas Radio koris uzstājas JVLMA festivālā "deciBels" 2023. gada pavasarī.
Latvijas Radio koris uzstājas JVLMA festivālā "deciBels" 2023. gada pavasarī. Foto: Oskars Upenieks/JVLMA arhīvs

Latvijas Radio koris ir profesionālu dziedātāju apvienība, kas savai publikai piedāvā nepieredzēti plašu repertuāru - ļaujoties senās mūzikas izpētei un klasicisma galantumam, balansējot romantiķu pāri plūstošo emociju jūrā un ar aizrautību iepazīstot mūsdienu komponistu partitūru kalambūrus.

Sporta pils dārzi ir rīdzinieku radīts projekts, kas tapis 2020.gadā ar mērķi atvērt iepriekš neizmantoto Sporta pils teritoriju un nodot to pilsētnieku lietošanā. Trīs gadu garumā projekts veiksmīgi apliecinājis spēju Rīgas centrā kopā sadzīvot gan dārzkopjiem, gan kultūras pasākumiem.

Foto: Madara Gritāne

Organizatori lūdz līdzi ņemt savas segas vai saliekamos krēslus, kurus nepiespiestā atmosfērā novietot zālājā, lai koncerta baudīšana būtu pēc iespējas ērtāka. Kā arī lietaina laika gadījumā aicina lietussargu vietā ņemt līdzi savus lietusmēteļus. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca "Palette".

Pasākums būs bezmaksas un pieejams visiem interesentiem bez ierobežojuma jebkurā koncerta norises laikā. Ieeja sākot no plkst.19 no Tērbatas ielas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu