Kariņa dēls, "Perestroikas" solists, iepazīstina ar sevi tuvāk

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Perestroika/ Facebook

Apvienības "Perestroika" vārds publiskajā vidē izskan aizvien biežāk, iespējams, tāpēc, ka atklājās, ka tās solists ir Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa dēls Otomārs Krišjānis Kariņš jeb Leo Novus. Izdevums "Privātā Dzīve" uzzinājis vairāk par Otomāru.

Grupa "Perestroika" šogad uzstājās festivālā "Positivus". Pēc koncerta Otomārs Krišjānis Kariņš pastāstīja vairāk par sevi. Otomārs atklāja, ka pēc Rīgas 49. vidusskolas beigšanas septiņus gadus ārzemēs studējis komunikācijas zinātnes un tagad atgriezies uz dzīvi savā mīļajā Rīgā.

"Esmu vairāk komunikācijas persona, nevis mūziķis. Toties grupas sastāvā visi ir profesionāli mūziķi."

Grupas "Perestroika" sastāvā ir Rūdolfs Ozols, Leo Novus, Alise Golovacka, Dāvis Mazurenko, Aleksandrs Barons. Savukārt grupas nosaukums "Perestroika" (krievu valodā перестройка – pārbūve), kā grupa skaidro, ir mūsdienu interpretācija reformai, kura, sasniegusi kritisko masu, kļuva nekontrolējama gadsimtu mijā, ko raksturoja sabiedrības pāreja no represīvu sistēmu kontroles uz neierobežotu pašnoteikšanos.

Runājot par savu uzstāšanos festivālā, Otomārs skaidroja: "Uztaisījām performanci, kuras vēstījums ir vienkāršs – sabiedrībai vajadzētu attīstīties ārpus patoloģiju rāmjiem. Mūsu dzīve jau tā ir tik īsa, vienkārši nav jēgas to sarežģīt ar pārāk intensīvām birokrātiskām normām. Ja cilvēki cits citu vairāk mīlētu, mums visiem būtu labāka dzīve zem šīs saules."

Viņš pastāstīja, ka nodarbojos arī ar elektronisko deju mūziku. "Kopā ar laikmetīgās dejas horeogrāfiem taisām performances, kur savienojam modulāro sintezatoru ar cilvēka ķermeni. Mēģinām panākt simbiozi starp skaņu un kustību."

No 16 gadiem viņš dzīvojis gan Briselē, gan Amsterdamā. "Pilnībā biju iebraucis Rietumeiropā – mācījos un vēroju, kā tur notiek lietas. Atgriežoties Latvijā, sapratu, ka mīlu Latviju un esmu šeit laimīgāks, nekā jebkad biju ārzemēs."

Jau vēstīts, ka mūziķa tēvs premjers Krišjānis Kariņš festivālā gan neieradās. Uz jautājumu, vai seko līdzi dēla muzikālajām aktivitātēm, viņš atbildējis: "Jā, sekoju līdzi un lepojos!"

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 18. jūlija numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu