"Esam spiesti saskarties ar grūto realitāti." Atcelta trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennālē
Foto: Ieskats Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennālē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atcelta trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA3), kuras norise bija ieplānota 10.augustā, sociālajos medijos informē pasākuma rīkotāji.

Pasākuma rīkotāji paziņojumā norāda, ka, neraugoties uz sadarbību ar vietējo kultūras kopienu aizvadīto septiņu gadu laikā un centieniem pēc kara sākuma Ukrainā pārskatīt finansējuma struktūru, radies priekšstats, ka izpildvaras locekļu - gan lietuviešu, gan latviešu, gan krievu tautības pārstāvju - starpā "ir kaut kas pārāk nozīmīgs, lai to pārvarētu, jo Krievijas uzbrukums Ukrainai atkal uzjundīja okupētās pagātnes pieredzi".

"Mēs esam spiesti saskarties ar grūto realitāti, ka tas, ko mēs sniedzam, šajos sarežģītajos laikos var būt vienkārši nepiemērots vai nevēlams, lai cik labestīgi būtu mūsu nodomi. Turklāt mūsu komandas un mākslinieku labklājības labākajās interesēs esam nolēmuši apturēt savus centienus," akcentē pasākuma rīkotāji.

Viņi arī skaidro, ka RIBOCA tika izveidota kā platforma atklātai apmaiņai un mākslinieciskās izteiksmes brīvībai. Kopš dibināšanas brīža biennāles rīkotāji esot koncentrējušies uz drošas un radošas vides radīšanu māksliniekiem un viņu procesiem, atbalstot viņus, nodrošinot brīvību, kas nepieciešama viņu darbu radīšanai.

"Mēs joprojām esam apņēmušies atbalstīt mieru un vienotību, turpinām stingri nosodīt Krievijas uzbrukumu Ukrainai un esam vienoti ar visiem, kas aicina nekavējoties izbeigt karu," pausts paziņojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu