"Aktiera darbs ir nežēlīgs." Jānis Āmanis skaidro lēmumu aiziet no Nacionālā teātra

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Ilggadējais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis lēmis pamest Nacionālo teātri. "Tas nebija spontāns lēmums. Par to domāju jau četrus gadus. Neslēpšu, tas nebija viegli," savu lēmumu viņš skaidro izdevumam "Privātā Dzīve".

"Galu galā šim teātrim biju atdevis 16 gadus. Taču sevi teātrī vairs neredzu - ne šajā, ne arī kādā citā. Uz teātra skatuves nekad vairs neatgriezīšos, tā manā dzīvē ir aizvērta lappuse." 

Jāpiezīmē, ka Āmanis ir ceturtais aktieris, kurš pēdējā gada laikā aiziet no Nacionālā teātra. Pirmais aizgāja aktieris Kaspars Zvīgulis, pēc tam - Inga Misāne-Grasberga, nesen šādu soli nolēma spert arī aktieris Mārtiņš Egliens, kuram sašķobījusies veselība un bijis neapmierināts ar to, kāds šobrīd ir teātris, par ko tas runā.

"Katram savi iemesli. Arī man," saka Āmanis.

"Nebija tā, ka man nedeva lomas vai neapmierināja repertuārs. Runa ir par emocionālo un fizisko stāvokli. Aktiera darbs ir nežēlīgs un tajā pašā laikā ar šo nežēlību arī skaists. Bet vai gribu turpināt lauzt sevi šajā profesijā? Droši vien ne. Gribu apgūt citas lietas." 

Jau vēstīts, ka pēc mēneša Latvijas Nacionālajā teātrī sāksies jaunā sezona un teātrim ir jauns direktors - kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols.

Vairāk par Āmaņa dzīves pārmaiņām lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 25. jūlija numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu