FOTO Ar mūziku, dzeju un mākslu aizvadīts “Mūzu simpozijs Pulka sētā”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Agnese Tauriņa, photo4art.lv

Pulka ielas 8 Muzeju krātuves muzeji, Rakstniecības un mūzikas muzejs, LKA Rīgas Kino muzejs, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Latvijas Nacionālais vēstures muzejs 27. jūlijā no plkst. 13:00 līdz 20:00 aicināja piedalīties vasaras programmas “VasaRĪGA kopā būšana” kulminācijā – “Mūzu simpozijs Pulka sētā”.

Pirmo reizi, visiem četriem muzejiem sadarbojoties, tika piedāvāta iesaistoša programma ar dažādām radošajām darbnīcām un meistarklasēm. Visu dienu Pulka ielas pagalmā bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī doties ekskursijās, izzinot vietējās apkaimes vēsturi. “Mūzu simpozijs Pulka sētā” ir aizvadīts ar spilgtām un pozitīvām emocijām un ir pieskandinājis visu Muzeju krātuves apkaimi.

Foto: Agnese Tauriņa, photo4art.lv

“Mūzu simpoziju Pulka sētā” pieskandināja pilsētas danči un lustes ar Rīgas Danču klubu, kā arī Zemessardzes orķestra koncerts. Ar dzejas lasījumiem Jēkaba Nīmaņa muzikālajā pavadījumā uzstājās dzejnieki – Ivars Šteinbergs, Inga Pizāne, Marija Luīze Meļķe.

Dzejniece Inga Pizāne.
Dzejniece Inga Pizāne. Foto: Agnese Tauriņa, photo4art.lv

Rīgas Kino muzejs kultūrtelpā “Tintnīca” visas dienas garumā piedāvāja iespēju noskatīties Iļģuciema un Dzegužkalna apkaimē uzņemtās filmas – “Seržanta Lapiņa atgriešanās”, “Iļģuciema māsas” un “Kriminālās ekselences fonds”.

Foto: Agnese Tauriņa, photo4art.lv

Muzeji aicināja arī ekskursijās – izzināt Dzegužkalna apkārtnes noslēpumus. Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvāja ekskursiju “Dzegužkalns aizkūkos”, kā arī ekskursiju aktuālajā izstādē “Linards Tauns – mūžīgais mākonis”.

Rakstniecības un mūzikas muzeja izglītības platforma “Augsim muzejā!” rīkoja radošās darbnīcas un aktivitātes bērniem – pasaku medības un pasaku radīšanas buduāru, kā arī atmiņas spēli visai ģimenei. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicināja iepazīt ekspozīciju “Skulptūru mežs”, kā arī piedāvāja ekskursiju āra ekspozīcijā “Mītpoētiskie tēli”, kurā līdztekus norisinājās skicēšanas meistarklase, bērniem tika piedāvātas radošās darbnīcas un dažādas krāsojamās lapas.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ar iepriekšēju pieteikšanos piedāvāja unikālu iespēju apskatīt krātuves telpas, rīkoja apkaimes vēstures talku “Gadsimta stāsti”, aicināja skatīt digitālu izstādi “Pulka ielas apkaimes vēsture fotogrāfijās un kartēs. 17.-20. gs.” un piedalīties radošajā darbnīcā bērniem “Iepazīsti Latvijas vēsturi”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu