Aktieris Andris Bērziņš aicina uz savas jubilejas koncertprogrammu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šoruden par godu savai apaļajai 70 gadu jubilejai publikas iemīļotais aktieris Andris Bērziņš aicina uz īpašu koncertprogrammu "Nāc uz manām trepēm spēlēties", kura izskanēs sestdien, 2. septembrī, VEF Kultūras pilī, 3. oktobrī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", 16.oktobrī Kultūras centrā "Ulbrokas pērle" un 18. oktobrī Jelgavas Kultūras namā. Koncertu sākums plkst. 19:00.

Vērienīgajā koncertprogrammā piedalīsies arī īpašie viesi – dziedošie aktieri Aija Dzērve, Mārcis Maņjakovs, Imants Strads, Edgars Pujāts, Jānis Paukštello un Gundars Grasbergs.

Skanēs dziesmas gan no filmām, gan izrādēm, kurās jubilārs un viņa viesi savulaik piedalījušies, gan citi populāri skaņdarbi: "Svētvakars", "Es šonakt sēdēšu uz jumta", "Brauciet lēnāk pār tiltu, draugi" (no izrādes "Džons Neilands"), "Upē naktī pīles kliedz"; "Un tūkstoškārt", "Uz priekšu, Kurzeme, ar vēju" (no Ulda Marhileviča mūzikla "Tobāgo"); "Ganāmpulks", Druē dziesmiņa no koncertfilmas "Skumjš stāsts par Keriju" un citi skaņdarbi.

Foto: Publicitātes foto

Par muzikālo pavadījumu rūpēsies instrumentālais ansamblis "AR maestro" Anatolija Livčas vadībā.

Jubilārs stāsta: "Pateicoties producentu komandai, kura gatavoja dziedošo aktieru koncertprogrammu "Viena vieta uz brieža vēl brīva" un "O, kādi zēni" turnejas, beidzot ir tapusi mana 70 gadu dzimšanas dienai veltītā koncerttūre, kas sauksies "Nāc uz manām trepēm spēlēties" un kuras pirmais koncerts skanēs VEF Kultūras pilī jau 2. septembrī.

Aktieri Andris Bērziņš un Jānis Paukštello piedalās uzņēmēja Jūlija Krūmiņa memuāru "Iļģuciema pašpuikas stāsti" prezentācijas pasākumā restorānā Bibliotēka N°1.
Aktieri Andris Bērziņš un Jānis Paukštello piedalās uzņēmēja Jūlija Krūmiņa memuāru "Iļģuciema pašpuikas stāsti" prezentācijas pasākumā restorānā Bibliotēka N°1. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Koncertā skanēs dziesmas no izrādēm "Ceplis", "Nāc uz manām trepēm spēlēties", "Tobāgo!", "Māsa Kerija", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Šerloks Holmss", "Džons Neilands", "Atjautīgā aukle", "Mūžīgā unisona" programmām, raidījuma "Krodziņā pie Paula", un, protams, arī no koncertprogrammām "Attīstību veicinās cilvēki kas sveicinās" un "Svētvakars".

Tā būs tāda retrospekcija no vecā, labā teātra, jo skanēs Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča un mana drauga Ulda Stabulnieka dziesmas. Koncertos piedalīsies arī dziedošie aktieri, kurus novērtēju kā sev līdzvērtīgus, cienu un mīlu un ar kuriem esmu ļoti veiksmīgi sastrādājies!"

Andris Bērziņš dzimis 1952.gada 26.jūlijā Līgatnē. Kopš 1974.gada ar pārtraukumiem darbojies Dailes teātrī (piedalījies izrādēs "Ja mana sieva uzzinās", "Elizabete, Anglijas karaliene", "Ne tāds kā visi citi", "Brands", "Šerloks Holmss", "Pēdējā barjera", "Sapnis vasaras naktī", "Džons Neilands" un citās); viņš spēlējis lomas arī neatkarīgajā teātrī "Kabata", Jaunajā Rīgas teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī (Zigmara Liepiņa mūziklā "Adata").

Foto: Publicitātes foto

Aktieris spēlējis lomas filmās "Novēli man lidojumam nelabvēlīgu laiku", "Pavasara ceļazīme", "Akmeņainais ceļš", "Šīs bīstamās balkona durvis", "Aija", "Vajadzīga soliste", "Vecās pagastmājas mistērija" un citās, kā arī TV seriālos (piemēram, populārajā TV3 seriālā "UgunsGrēks", seriālā "Līduma dūmos").

Foto: Edijs Pālens/LETA

Andris Bērziņš ir nodarbojies arī ar uzņēmējdarbību, bijis teātra kluba "Austrumu robeža" un neatkarīgā teātra "Kabata" līdzīpašnieks. Kopā ar Raimondu Paulu, Hariju Spanovski un Jāni Paukštello saņēmis "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2012" nominācijā "Labākais šlāgermūzikas albums"; kopā ar Raimondu Paulu – Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2020" nominācijā "Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums". 2010.gadā aktieris saņēmis Latvijas Aktieru asociācijas ikgadējo balvu "Āksta cepure".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu