Latvijas Nacionālais teātris iepazīstina ar jaunās sezonas plāniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 1. augustā Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs sanāca kopā, lai svinīgā sapulcē atklātu 105. sezonu un pasniegtu ceļojošās teātra balvas.

Veltas Līnes ceļojošo balvu “Antas Klints gredzenu” par Violetas lomu izrādē “La KRITUSĪ” saņēma Dita Lūriņa. Elzas Radziņas kulons par Elizabetas lomu izrādē “Debesjums” – Maijai Doveikai.

Maija Doveika un Dita Lūriņa. 
Maija Doveika un Dita Lūriņa. Foto: Publicitātes foto

Kārļa Sebra gredzenu par Ričarda lomu izrādē “Ričards. Nekā personīga” jaunieceltais teātra direktors Māris Vītols pasniedza aktierim Arturam Krūzkopam.

Māris Vītols un Arturs Krūzkops.
Māris Vītols un Arturs Krūzkops. Foto: Publicitātes foto

Ieviņas un Kārlēna šķiltavas kā labākā jaunā aktrise saņēma Elizabete Skrastiņa.

Nodarbinātākie aktieri, kas 104. sezonā piedalījušies visvairāk iestudējumos – Ieva Aniņa un Ainārs Ančevskis.

Aktrise Ieva Aniņa.
Aktrise Ieva Aniņa. Foto: Publicitātes foto

Tuvākās pirmizrādes, kas ievadīs jauno sezonu: 14. septembrī režisors Elmārs Seņkovs Lielajā zālē atklās sezonu ar Raiņa un Justīnes Kļavas darbu “Spēlēju, dancoju”, kurā radošā komanda meklēs atbildes uz jautājumiem – kas ir mākslinieka misija, vai viņš var ietekmēt vēstures gaitu un kāda ir mūsu katra individuālā un visu kopīgā atbildība ļaunuma priekšā.

Dramaturģe Justīne Kļava apmeklē Latvijas Nacionālā teātra 105. sezonas atklāšanas preses konferenci.
Dramaturģe Justīne Kļava apmeklē Latvijas Nacionālā teātra 105. sezonas atklāšanas preses konferenci. Foto: Ieva Leiniša/LETA

26. oktobrī, arīdzan Lielajā zālē, pirmizrāde Regnāra Vaivara audzināšanas romānam “Suņu ciema Nelaimes lācis”. Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas, un risinās jautājumu par to, kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Par mūžīgo kārdinājumu un kārdinātāju.

Latvijas Nacionālā teātra Literārās daļas vadītāja Ieva Struka, dramaturģe Justīne Kļava, Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols, bijušais teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Elmārs Seņkovs un aktieris Egons Dombrovskis apmeklē Latvijas Nacionālā teātra 105. sezonas atklāšanas preses konferenci. 
Latvijas Nacionālā teātra Literārās daļas vadītāja Ieva Struka, dramaturģe Justīne Kļava, Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols, bijušais teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Elmārs Seņkovs un aktieris Egons Dombrovskis apmeklē Latvijas Nacionālā teātra 105. sezonas atklāšanas preses konferenci. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aktieru zālē 26. septembrī pirmizrāde Ferdinanda fon Šīraha drāma “Terors” Valtera Sīļa režijā. Izrāde tiek gatavota kā fiktīva tiesas sēde. Ceļā uz Minhenes stadionu dodas lidmašīna, kuru sagrābuši teroristi. Aviācijas drošības eksperts pieņem lēmumu to notriekt, bet tajā vēl bez teroristiem atrodas arī 164 nevainīgi pasažieri. Stadionā atrodas septiņdesmit tūkstoši skatītāju. Tiesas sēdē norisinās diskusija, vai šī bija vienīgā pareizā rīcība un kas dod tiesības izlemt, ka 164 cilvēku dzīvības ir mazāk vērtīgas nekā 70 000.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu