Aizvadītajā piektdienā un sestdienā uz četrām festivāla "Summer Sound" skatuvēm kāpa vairāk nekā 40 pašmāju un ārzemju mūziķu, sajaucot dažnedažādu žanru un noskaņu kokteili. Lai arī priekšplānā tā vai citādi bija izvirzīta deju un elektroniskā mūzika, sevi interesējošas noskaņas varēja piemeklēt arī tie, kurus uzrunā klusinātāki vai autentiskāki skaņumākslas piemēri.

Festivālā “Positivus” alternatīvākas mūzikas piekritējus pievilka “Evolution” un “Lāčplēša” skatuves, savukārt “Summer Sound” gadījumā tās arī bija tieši divas skatuves ar atpazīšanas zīmēm “Mežpils” un “Extravaganza”.

Vēl viena līdzība: abos gadījumos to novietojums piemeklēts pēc iespējas zaļākā (lūdzu, bez divdomībām!) vietā, koku un krūmāju ielokā. Liepājas jūrmalas parks šai iecerei deva ļoti labus apstākļus. Arī blakus esošā, salīdzinoši negarā ēdinātāju furgoniņu rinda neradīja iemeslu raukt pieri par sautētu kāpostu un desiņu smaržas iejaukšanos koncerta baudīšanā. Un nav jau arī Dziesmusvētki.

Mana pirmā tikšanās pie “Extravaganza” skatuves simboliskā kārtā ir ar pašiem liepājniekiem – postfolkloras grupu “Zari”. Grupas sastāvā ir pieci mūziķi – Ieva Dreimane (vokāls un perkusijas), Liene Križevica (vokāls un stabule), Vinsents Krebs (akordeons un perkusijas), Uldis Meļķis (ģitāra) un Zigmārs Miemis (elektronika).

Tieši “Zariem” bija tas gods festivālu atklāt, jo viņi bija pirmā grupa piektdienas programmā, kuru sešos no rīta noslēdza dīdžejs Toms Grēviņš. Gods jau it kā jā, bet klausītāju – likumsakarīgi maz. Varbūt ne žanra specifikas dēļ, bet vienkārši tādēļ, ka arī Liepājas pilsētas ielas labiekārto un remontē, tādēļ kādam no grupas faniem sākotnēji laicīgi iecerētā ierašanās izrādījās krietni novēlota.

Tomēr pēc koncerta Liene min: “Varbūt kādam kaut kas aizķērās no tā, ko spēlējām, jo mēs jau tomēr ļoti nopietnu to mesidžu sūtām.” Ieva piebilst: “Iespējams, kādam pamainīsies domas, kāds šis festivāls var būt, kā tajā uzvesties, ko tajā pieredzēt. Es domāju, ka mēs kaut ko aizsūtījām tai gaisā.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp