Osokina Brīvības festivālā Ukrainas atbalstam saziedoti vairāk nekā 32 000 eiro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Osokina Brīvības festivāla Ukrainai atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šīgada maijā
Osokina Brīvības festivāla Ukrainai atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šīgada maijā Foto: Jānis Škapars

Šovasar izskanējušajā Osokina Brīvības festivālā no pasākumu biļešu ieņēmumiem un skatītāju ziedojumiem Ukrainas atbalstam savākti 32 608,45 eiro. Nupat uz Ukrainu ceļā pavadīts kārtējais konvojs ar iedzīvotājiem un karavīriem nepieciešamajām precēm, no kurām daļa iegādātas par festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem, kā arī šobrīd tiek organizēta pārējās palīdzības piegāde.

Šis bija jau ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas, turpinoties postošajam karam, otro gadu veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Šogad tas vairāk nekā mēneša garumā norisinājās Rīgā un Valmierā, nodrošinot daudzveidīgu pasākumu programmu, tai skaitā koncertus, meistarklases, diskusijas, mūziķu tikšanās ar ukraiņu ģimenēm, labdarības akcijas un citus notikumus. Festivālā piedalījās Latvijā un pasaulē atzīti latviešu un ukraiņu mūziķi, aktieri, mākslinieki un citu jomu profesionāļi, tostarp “Labvēlīgais Tips” un “Melo-M”, Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Georgijs Osokins, “Kremerata Lettonica”, Sonora Vaice, Ieva Parša, Edgars Ošleja, Platons Buravickis, Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa, Laura Čaupale, Ģirts Krūmiņš, klavieru kvartets “Quadra”, Kristīne Garklāva, Kristīne Rudzinska, Mārtiņš Daugulis, Andrejs Osokins.

Foto: Osokina Brīvības festivāla Ukrainai 2023 fotomirkļi

Video ieskats šī gada Osokina Brīvības festivāla Ukrainai pasākumos un tā dalībnieku atziņas par dalību festivālā redzamas šeit:

Par ziedojumu summu sadarbībā ar Ziedot.lv, Ukrainas vēstniecību Latvijā, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederāciju “Viche”, biedrību “Tavi draugi” un “Biļešu Paradīze” nodrošināta humānā, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzība kara un plūdu plosītajās teritorijās Ukrainā. Par šiem līdzekļiem iegādātas un ar vairākiem konvojiem Ukrainā jau nogādātas divas apvidus automašīnas, drons, termovizori, aizsargbrilles, aizsargcimdi, mugursomas, maltīšu komplekti un pārtika Ukrainas karavīriem, ukraiņiem nepieciešamās higiēnas preces, barība, medikamenti un dažādas noderīgas lietas mājdzīvniekiem savvaļas un ievainoto dzīvnieku patversmē Dnipro “Pegas”. Drīzumā uz Ukrainu tiks vests arī tehniskais aprīkojums un citas ukraiņiem un karavīriem akūti nepieciešamas preces, nogādājot tās kara hospitāļiem, rehabilitācijas centriem un citviet.

“Kad sākām šīs labdarības akcijas, mēs nevarējām iedomāties, cik jaudīgas tās izdosies un cik daudz cilvēku tām pievienosies! Mums ir svarīga un svinīga katra reize, kad uz Ukrainu dodas konvojs ar iegādātām lietām karavīriem un Ukrainas iedzīvotājiem, un īsts lepnums par Latvijas cilvēkiem, kuri tik pašaizliedzīgi atbalstījuši Ukrainu pusotra gada garumā. Ikviens ziedojums glābj dzīvības un palīdz tiem, kuriem ir visgrūtāk krievijas agresijas izraisītā kara dēļ. Es ticu, ka katrs ziedojums, katra darbība Ukrainas atbalstam tuvina tās uzvaru, kas būs arī visas Eiropas uzvara pār ļaunumu. Esmu pateicīgs ikvienam festivāla dalībniekam, atbalstītājam un visiem ziedotājiem, jo kopā mēs varam panākt daudz vairāk kā vientulībā un kopā mēs varam sajust viens otra plecu, atbalstu un sirdssiltumu,” pastāstīja pianists, Osokina Brīvības festivāla dibinātājs un radošais direktors Andrejs Osokins.

Festivāla radošā komanda izsaka vislielāko pateicību festivāla dalībniekiem, ziedotājiem un atbalstītājiem, tai skaitā Rīgas domei, t/c Spice un Spice Home, LNK Industries, LNK Labdarības fondam, mecenātam Dmitrijam Volkovam, Valmieras novada domei, Ukrainas vēstniecībai Latvijā, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijai “Viche”, Ziedot.lv, “Biļešu Paradīze”, biedrībai “Tavi draugi”, sociālās iniciatīvas centram “Common Ground”, kaķu palīdzības centram “Remi”, kā arī festivāla pasākumu norises vietām, skaņu un gaismu uzņēmumiem, mediju partneriem un citiem.

Video ieskats 13. jūnija konvoja izbraukšanā, ar kuru Ukrainā tika nogādāta arī pirmā krava, kas jau tika iegādāta par Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā saziedotajiem līdzekļiem:

Video ieskats 1. augusta konvoja izbraukšanā uz Ukrainu:

Dažādās Andreja Osokina iniciētajās ziedojumu akcijās kopš kara sākuma Ukrainai saziedoti vairāk kā 210 000 eiro. Pēdējo divu Ukrainai veltīto Osokina Brīvības festivālu laikā Ukrainas atbalstam kopā saziedoti 53 250,12 eiro, savukārt Andreja Osokina īstenotajās ziedojumu akcijās portālā Ziedot.lv, kurās tiek vākti līdzekļi maltīšu komplektiem un pašsildošajām maltītēm, saziedoti vairāk kā 160 000 eiro, nodrošinot iespēju uz fronti Ukrainā kopš 2022. gada oktobra nogādāt 24 000 pašsildošo maltīšu un vairāk par 5000 maltīšu komplektiem. Šo akciju īstenošanas laikā saņemts liels skaits pateicību no ukraiņu karavīriem par maltīšu komplektu vērtību frontes apstākļos, to ērto lietošanu, iespēju bez uguns un elektrības uzsildīt ēdienu, tā kvalitāti, lūdzot šo akciju turpināt. Ziedot maltīšu komplektiem iespējams saitē šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu