FOTO Izsmalcināti viesi pulcējas Dzintaros uz Galantes festivāla pirmspēdējo dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 12. augustā Dzintaru koncertzālē notika divi festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” koncerti, kas pulcēja opermūzikas mīļotājus un džeza lietpratējus. Jau tradicionālajā Ineses Galantes autorkoncertā “Viva amore” līdz ar festivāla patronesi un mūzu uzstājās ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, kurš spēlējis spožas lomas pasaules slavenākajos opernamos, un Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm – Daumants Liepiņš. Savukārt vakara koncertā “Viva Italia” publiku sajūsmināja itāļu džeza izpildītājs Rafaels Gvalaci.

Ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, kuru parasti var redzēt uz Milānas La Scala un Ņujorkas Metropolitēna operu skatuvēm, sestdien Dzintaru koncertzālē izpildīja slavenu operu ārijas, kā arī kopā ar Inesi Galanti - Dona Žuana un Cerlinas duetu no Volfganga Amadeja Mocarta operas "Dons Žuans".LNOB solists, tenors Artjoms Safronovs koncertā līdz ar solo numuriem duetā ar Inesi Galanti izpildīja duetu no Džuzepes Verdi operas “Traviata”. Savukārt slavenā operdīva Inese Galante saviem uzticīgajiem klausītājiem izpildīja gan operu ārijas, gan slaveno Džulio Kačini skaņdarbu Ave, Maria. Koncerts Mazajā zālē noslēdzās ar “Dzīru dziesmu” no Dž. Verdi operas “Traviata”. Koncertmeistara ampluā māksliniekus pavadīja pianists Daumants Liepiņš. Koncertu bagātināja arī jaunās, talantīgās mūziķes - vijolniece Emīlija Bukša un pianiste Sandija Leja.

Ar jaunā talanta, četrpadsmitgadīgā ģitārista Matveja Triškina priekšnesumu tika atklāts sestdienas vakara koncerts “Viva Italia”, kura galvenā zvaigzne bija izcilais itāļu džeza izpildītājs Rafaels Gvalaci. Koncertā izskanēja viņa slavenākās kompozīcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu