FOTO Festivāls "Re Rīga!" apbūris pilsētu ar cirka mākslas daudzveidību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ceļojošās klaunādes meistars Kronopio (Cronopio)
Ceļojošās klaunādes meistars Kronopio (Cronopio) Foto: Valdimirs Svetlovs

Noslēdzies 11. starptautiskais cirka un ielu mākslas festivāls “Re Rīga!”. Šogad festivāla programmā bija izrādes gan Rīgas cirkā, gan Vērmanes dārzā: bērniem un pieaugušajiem, maksas un bezmaksas, lietū un sausumā. Galvenais festivāla uzsvars šogad likts uz žonglēšanas un objektu manipulācijas izrādēm, kā arī klaunādi, taču pārstāvētas dažādas disciplīnas – piemēram, akrobātika un ielu performance.

Festivālā tika iedzīvināts melnais humors apvienības “Los Galindos” klaunādes izrādē “Beigts no smiekliem”, neticamas prasmes valdīt pār sadzīves priekšmetiem objektu manipulācijas izrādēs “Oyun” (Federiko Menini) un “Aparāts” (apvienība "Kapsel"), meditatīvā apvienības “Cie Monad" izrāde "Yin Zero" ar atsauci uz sūfiju dejas kultūru, sirsnīgā ceļotāja Cronopio stāsts izrādē “Pačamamo”, akrobāšu trio “La Triochka” ar jēgpilno, bet dzīvespriecīgo izrādi “Top down”, kā arī attīstības procesā esošā eksperimentālā apvienības "Recover Laboratory" darbizrāde (izrāde, kas vēl ir izstrādes procesā) “Par trīs mazāks”.

Viena no pārsteidzošākajām šīgada festivāla izrādēm – no cita laikmeta izkāpušais retropārītis (Adrians Švarcšteins un Jūrate Širvīte-Rukštele) ar savu izrādi “Arrived” Rīgas ielās ieradās trīsreiz, un ikreiz citādāk. Viņu maršrutā gadījās gan Vērmaņdārza šahisti, gan rotaslietu tirgotāji, gan ļaudis, kas ļāvās pēdu masāžai, un virkne garāmgājēju, kas uz pozēšanas brīdi tapa par vienu ģimeni, kādas senas kopbildes modernu projekciju.

Tāpat arī festivāla programmā bija iekļautas meistarklases skatuves mākslas profesionāļiem – iespēja padziļināt savas zināšanas dažādās ar cirku saistītās jomās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu