Ģertrūdes ielas teātris jauno sezonu atklās ar izrādi Tallinā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kris Moor

Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) piektdien, 25. augustā, atklās sezonu ar līdzproducētu izrādi "Apstāšanās", kas savu pirmizrādi piedzīvos Tallinas neatkarīgās dejas skatuvē "Sõltumatu Tantsu Lava".

Iestudējums, kurā piedalās arī latviešu laikmetīgās skatuves māksliniece Jana Jacuka, aicinās meklēt klusuma brīdi starp domām, apstāties un skatīties lēnāk.

Laikmetīgās dejas horeogrāfe un dejotāja Jana Jacuka. 
Laikmetīgās dejas horeogrāfe un dejotāja Jana Jacuka. Foto: Anna Konovalova

Jaunajā sezonā ĢIT līdzās jau iepriekšējās sezonās tapušajām izrādēm piedāvās viesizrādes no Lietuvas un Igaunijas neatkarīgajām skatuvēm, kā arī vairākus jauniestudējumus.

8.novembrī teātrī gaidāma pirmizrāde kameroperai "Monstera Deliciosa", kuras radošo komandu veido latviešu un igauņu mākslinieces un režisores Barbaras Lehtnas vadībā. Opera savu nosaukumu ieguvusi no savulaik publiskās vietās bieži sastopamā ložņājošā telpauga ar lielām, caurumainām lapām, un tās libreta pamatā ir intervijas ar Latvijā un Igaunijā dzīvojošām sievietēm, kas ikdienā rūpējas par augiem.

Igauņu māksliniece un režisore Barbara Lehtna.
Igauņu māksliniece un režisore Barbara Lehtna. Foto: Johan Elm

Sezonas otrās puses pirmizrādes ĢIT plāno izziņot rudens izskaņā, taču līdz gada beigām gaidāmi vēl divi jauniestudējumi. Kopā ar jaunākās paaudzes dejotājiem režisors Andrejs Jarovojs savā darbā "tas ir viss, ko mēs varam" meklēs ceļu pie jauniem cilvēkiem klubu kultūrā, kas pulcējas, lai elektroniskās deju mūzikas pavadībā pārradītu sevi un vietas sev apkārt, bet gada izskaņā teātra mākslinieks Artūrs Čukurs savā solo izrādē "Salūzušu attiecību remontdarbnīca" pievērsīsies sarežģītajiem tīklojumiem cilvēku un lietu attiecībās, veidojot objektu izrādi sadarbībā ar ikdienas priekšmetiem.

Artūrs Čukurs (vidū) Ģertrūdes ielas teātra iestudējumā "Nasing spešal" (režisors Andrejs Jarovojs).
Artūrs Čukurs (vidū) Ģertrūdes ielas teātra iestudējumā "Nasing spešal" (režisors Andrejs Jarovojs). Foto: Evija Sedola

Arī šajā sezonā teātra programmu papildinās koncerti, diskusijas un sarunas, kā arī ĢIT draugu un sadarbības partneru izrādes, kas teātrī atradušas pastāvīgu mājvietu - producentu apvienības "KatlZ Riga" producētā Ģirta Krūmiņa monoizrāde "Vientuļās planētas sala" un "ISTABAS" teātra izrādes jaunākajiem teātra skatītājiem un viņu vecākiem - "Tētis" un "Kaka un pavasaris".

Lai iepazīstinātu Latvijas skatītājus ar jaunākajiem iestudējumiem no Lietuvas un Igaunijas, ĢIT arī šosezon piedāvās vairākas viesizrādes - vēl līdz gada beigām uz teātra skatuves varēs piedzīvot izrādes no Viļņas Artūra Areimas teātra un Tallinas teātra "Kanuti Gildi Saal".

Tallinas laikmetīgās dejas skatuve "Sõltumatu Tantsu Lava".
Tallinas laikmetīgās dejas skatuve "Sõltumatu Tantsu Lava". Foto: www.stl.ee

Arī ĢIT izrādes dosies satikt skatītājus aiz Latvijas robežām. Septembrī plānota dalība Kauņas pilsētas kamerteātra rīkotajā festivālā "Išeities taškas", oktobrī - Tallinas dejas skatuvē "Sõltumatu Tantsu Lava" un decembrī - Tartu Jaunajā teātrī, bet kameropera "Monstera Deliciosa" savu Igaunijas pirmizrādi novembra beigās piedzīvos Paides teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu