Sapņainums un rotaļīgums Ilzes Egles gleznās Līgatnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. septembrī 17:00  mākslas telpā "Zeit" Līgatnē tiks atklāta mākslinieces Ilzes Egles personālizstāde „Savā vaļā”. Tajā būs aplūkojami jaunākie zīmējumi un gleznas, kuras vieno sapņains un rotaļīgs mākslinieces pasaules redzējums, caur krāsu laukumiem, līnijām, abstraktām formām un figuratīviem tēliem.

Pati māksliniece atklāj: „Es gribu, lai cilvēki no manas izstādes aiziet ar sajūtu par mirkļa burvību. Par to, ka vēloties būt tuvāk bezgalībai, mēs šeit esam tikai uz mirkli. Vēlos, lai mēs novērtējam šos mirkļus un esam vairāk ar savu iekšējo pasauli. Varbūt tāpēc man mākslā vispievilcīgākais šķiet asociatīvais, subjektīvais, arī stāstošais, līdz galam nepateiktais. Turklāt šajā procesā ir kaut kas maģisks, tas ir saistīts ar sapņošanu."

Ilze Egle uzsver ģimenes nozīmi savā mākslinieciskajā izaugsmē:

"Esmu dzimusi divu mākslinieku ģimenē un cik es sevi atceros, es vienmēr zīmēju, pat manas bērnības fotogrāfijās es zīmēju. Mani vecāki man pavēra durvis uz mākslas pasaules burvību un iemācīja sapņot. No pirmajiem lielajiem zīmējumiem divu, trīs gadu vecumā manī joprojām ir mīlestība uz lielām formām, monumentālismu.”

Ilze Egle ir beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju, studijas papildinot Itālijā, studējusi arī Teoloģiju un mākslas menedžmentu.

Daudzus gadus Ilze darbojusies kultūras projektos, ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Ilzes darbi ir privātās kolekcijās un māksliniece ir piedalījusies izstādēs ar zīmējumiem, gleznām, ilustrācijām un fotogrāfijām Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Velsā, Itālijā, Spānijā, Portugālē, Kanādā un Austrālijā.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes apmeklētāji atklāšanas dienā varēs baudīt mūziku īpaši šim pasākumam izveidota džeza trio sniegumā - vokāls Rebeka Rēķe, klavieres Helvijs Guļāns, sitaminstrumenti Markuss Leikums.

Foto: Publicitātes foto

Ilzes Egles personālizstāde „Savā vaļā” būs aplūkojama no 3. septembra līdz 22. oktobrim "Zeit" mākslas telpā Līgatnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu