FOTO Pirmizrādi piedzīvos viduslaiku krimināltrilleris "Aptiekārs Melhiors"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Robert Lang

No 1.septembra kinoteātros visā Latvijā būs skatāms viduslaiku krimināltrilleris "Aptiekārs Melhiors", kas balstīts igauņu rakstnieka Indreka Harglas populārā romāna "Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums" motīvos.

Filma ir Latvijas, Igaunijas, Vācijas un Lietuvas kopražojums. Tā daļēji filmēta Latvijā, kā arī filmas radošajā komandā ir arī Latvijas kino profesionāļi un aktieri. Demonstrēšanai kinoteātros filma dublēta latviešu valodā.

Filmas režisors ir Elmo Nīganens, kurš Latvijā pazīstams ar tādām spēlfilmām kā "Vārdi marmorā" un "1944", kā arī iestudējumu Latvijas Nacionālajā teātrī "Zeme un mīlestība". Filmas māksliniece un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne. Par šo darbu māksliniece tika nominēta Igaunijas Nacionālajai Filmu un TV gada balvai.

Galvenās lomas atveidos igauņu aktieri Martens Metsavīrs, Mārja Johanna Megi un Alo Kerve, bet epizodiskās lomās arī Latvijas aktieri Juris Strenga un Gatis Gāga.

Gatis Gāga filmā "Aptiekārs Melhiors".
Gatis Gāga filmā "Aptiekārs Melhiors". Foto: Robert Lang

Filmēšana notika dažādās vietās Igaunijā un Latvijas kinopilsētā "Cinevilla".

Igauņu rakstnieka Harglas romāni par aptiekāru Melhioru tulkoti somu, ungāru, franču, vācu valodā. Šogad grāmata "Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums" izdota atkārtoti.

Epizode no triloģijas "Aptiekārs Melhiors" daļas "Bendes meita".
Epizode no triloģijas "Aptiekārs Melhiors" daļas "Bendes meita". Foto: Robert Lang

Filma atspoguļo vēsturisku atgadījumu virkni: viduslaiku Tallinā tiek noslepkavots augsts ordeņa bruņinieks, bet nākamajā dienā sabrūk vecā klostera siena un notiek vairākas slepkavības, kas pārsteidz visu pilsētu. Tiesnesis Dorns nolemj iesaistīt aptiekāru Melhioru šī nozieguma izmeklēšanā, kas atklāj, ka bruņinieks, kurš it kā ieradies šeit nejauši, patiesībā meklējis noslēpumaino "Tallinas gūstekni", taču nezināmu iemeslu dēļ meklējis viņu nevis cietumā, bet gan dominikāņu klosterī.

Igaunijā jau radītas trīs filmas par notikumiem aptiekāra Melhiora dzīvē. Katru no tām kinoteātros noskatījušies vairāk nekā 100 000 cilvēku. Pirmās filmas Latvijas pirmizrāde paredzēta 30.augustā, no 1.septembra filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā. Filma dublēta latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu