Piektdien lems par Liepājas teātra pagaidu valdes locekļu iecelšanu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aigars Hibneris

Piektdien, 1.septembrī, Liepājas teātra dalībnieku sapulcē tiks lemts par pagaidu valdes locekļu iecelšanu, aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece Santa Margeviča.

Ņemot vērā teātra aktieru aicinājumu rīkot atklātu konkursu uz valdes locekļu amatiem un lai nodrošinātu kapitālsabiedrības rīcībspēju, sapulcē tiks lemts jautājums par pagaidu valdes locekļu iecelšanu uz laiku līdz jaunu valdes locekļu atlasei konkursa kārtībā.

Kā vēstīts, Liepājas teātra aktieri atklātā vēstule pašvaldības vadītājam Gunāram Ansiņam ("Liepājas partija") pauduši aicinājumu pašvaldībai izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām.

Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins piedalās preses konferencē, lai informētu par Liepājas teātra jauniestudējumiem.
Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins piedalās preses konferencē, lai informētu par Liepājas teātra jauniestudējumiem. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu – Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta – un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem – par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Liepājas teātra aktieri uzskata, ka netiek pilnīgi izmantots Klaipēdas kursa (Klaipēdas Universitātes Mākslas fakultātes Liepājas aktieru kursa) potenciāls, un viņus mācot šaubas par jaunā kursa turpmāko attīstību, jo kursa vadītājs Petrenko, kurš viņus skolojis un kuram bijusi vīzija par aktieru ilgtermiņa attīstību, aiziet prom, tādējādi radot neziņu par turpmāko.

Režisors Dmitrijs Petrenko. 
Režisors Dmitrijs Petrenko. Foto: Evija Trifanova/LETA

Gunārs Ansiņš ir paziņojis, ka rosinās Liepājas teātra kapitāldaļu turētājam rīkot atklātu konkursu uz Liepājas teātra valdes locekļu amatiem. Tāpat pašvaldības vadītājs uzsver, ka visu mērķis ir, lai Liepājas teātris tiecas uz izcilību, nodrošina kvalitatīvas izrādes, augstvērtīgu māksliniecisko saturu un profesionāli veiktu un organizētu saimniecisko darbību.

Savukārt Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins noraida aktieru pārmetumus par komunikācijas iespēju trūkumu, aģentūrai LETA atzīstot, ka pēc tikšanās ar aktieriem viņš jūtoties nedaudz nodots, taču ar tīru sirdsapziņu par paveikto teātrī.

Viņš sanāksmē aktieriem esot izskaidrojis visu, ko viņi pārmetuši. Laukšteins atzīst, ka atsevišķos jautājumos viņš esot piekritis pārmetumiem, taču viņš nevarot piekrist pārmetumam par komunikācijas trūkumu.

"Man līgums ar pašvaldību ir līdz 3.septembrim. Tad jau redzēs, kāds būs pašvaldības viedoklis. Taču man teātrī ir saplānoti darbi līdz 2027. gadam, un es ceru, ka varēšu tos arī īstenot," pauda Laukšteins.

Vērtējot savu veikumu 15 gadu laikā, teātra vadītājs uzskata, ka viņam neesot sev ko pārmest, jo rezultāti esot ar plus zīmi. "Manu veikumu atzinīgi ir novērtējuši gan skatītāji, gan teātra profesionāļi Latvijā un ārzemēs," viņš komentē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu