Restorānu blogeri Alīna Dukāte, Annija Leimane un Valdis Justs (Instagram profils – @restodes) savā blogā dalās ar interesantiem faktiem par restorānu dzīvi, etiķetes principiem un izglītojošo saturu – piemēram, dažādu ēdienkartēs sastopamu terminu skaidrojumiem. Rubrikā “Jautājumi šefpavāriem” trijotne piedāvā iepazīties ar Latvijas šefpavāriem, tādā veidā iedrošinot cilvēkus nebaidīties doties uz restorāniem, atklāt kvalitatīvas sabiedriskas atpūtas kultūru, uzsverot, ka maltīte restorānos ne vienmēr ir dārga, kā arī to, ka ne vienmēr tā ir tikai ēšana, bet arī atmosfēra un sabiedrības baudīšana.
Restorānu blogeri Alīna Dukāte, Annija Leimane un Valdis Justs (Instagram profils – @restodes) savā blogā dalās ar interesantiem faktiem par restorānu dzīvi, etiķetes principiem un izglītojošo saturu – piemēram, dažādu ēdienkartēs sastopamu terminu skaidrojumiem. Rubrikā “Jautājumi šefpavāriem” trijotne piedāvā iepazīties ar Latvijas šefpavāriem, tādā veidā iedrošinot cilvēkus nebaidīties doties uz restorāniem, atklāt kvalitatīvas, sabiedriskas atpūtas kultūru, uzsverot, ka maltīte restorānos ne vienmēr ir dārga, kā arī to, ka ne vienmēr tā ir tikai ēšana, bet arī atmosfēra un sabiedrības baudīšana.
Mūsu tikšanās notiek restorānā “AOK City” Stabu un Tērbatas ielu stūrī, lietusgāžu starplaikā. Ar lieliem eksperimentiem neaizraujamies – trijotne bauda džina un augļu kokteiļus, kuri tiek dekorēti ar cukurvates plēksnītēm, man tiek liela, melna daudzšķautņu krūze ar baltu kafiju un brūnais Demerara niedru cukurs.
Ja tā padomā, arī sīkumi var kalpot par laba garastāvokļa, omulības un garšas kārpiņu baudas rosinātājiem. Savā ziņā par to arī būs mūsu saruna, kurā restorāns ir kā centrālais temats, bet tam apkārt cirkulē daudz būtiskākas kvalitātes – uzmanība pret savu un citu laiku, vides novērtēšana un spēja iejusties apstākļos, kuri sākotnēji nemaz neliekas komfortabli vai aicinoši.