Rēzija Kalniņa turpinās strādāt Dailes teātra ārštatā: “Nevēlos būt zobratiņš mašinērijā”

Toms Treibergs
, TVNET Kultūra redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu.
Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu. Foto: Zane Bitere/LETA

Mūzikas un drāmas telpas “OratoriO” jaunās sezonas ieceres tika izklāstītas tikšanās reizē ar žurnālistiem trešdien, 30. augustā. Tajā režisore Rēzija Kalniņa īsi pieminēja arī plānotās izmaiņas savā darbā Dailes teātrī, kurā kā aktrise strādā kopš 1994. gada. Lai gūtu plašāku ieskatu šajā situācijā, TVNET aicināja režisori uz sarunu.

“OratoriO” šīgada rudens sezona iesāksies ar koncertprogrammu "Mēness mūzika un dzeja", kurā varēs dzirdēt persiešu dzeju Rēzijas Kalniņas lasījumā. Programmā uzstāsies irāņu izcelsmes vijolniece Azade Magdsodi un pianists Andis Paegle.

Pianists Andis Paegle, vijolniece Azade Magdsodi un aktrise, režisore Rēzija Kalniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu.
Pianists Andis Paegle, vijolniece Azade Magdsodi un aktrise, režisore Rēzija Kalniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu. Foto: Zane Bitere/LETA

Oktobra beigās pirmizrādi piedzīvos jauna Šona Grenana luga "Akmens aizslīd garām" Voldemāra Rodes tulkojumā, bet sezonas vidū "OratoriO" pirmo reizi taps Ziemassvētku koncertstāsts.

Savukārt sezonas izskaņā tiks izrādīts Uģa Prauliņa un Guntara Godiņa mūzikls "Pilsēta", kurš, kā saka Rēzija Kalniņa, ir "ceļš no brīvības uz ieslodzījumu un pēc tam atpakaļ uz brīvību."

Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un diriģents, režisores dzīvesbiedrs Ainārs Rubiķis piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu.
Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un diriģents, režisores dzīvesbiedrs Ainārs Rubiķis piedalās preses konferencē, kurā informē par mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" jauno sezonu. Foto: Zane Bitere/LETA

TVNET aicināja režisori uz īsu sarunu, lai precizētu viņas darba attiecību statusu Dailes teātrī.

Kādas ir izmaiņas saistībā ar tavu darbu Dailes teātrī?

Vēl joprojām esmu Dailes teātra aktrise, bet esmu aizgājusi ārštatā. Iekšējā sajūta man ir tāda, ka man ir sevi jābagātina, lai es varētu kaut ko no sevis dot, nevis būt zobratiņš mašinērijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu