Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Pasažiera caurejas dēļ lidmašīna veic piespiedu nolaišanos

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

Aviokompānijas "Delta" pasažieri, kuri bija ceļā no Atlantas, ASV, uz Barselonu, Spānijā, saskārās ar neierastu situāciju - lidmašīna bija spiesta atgriezties pēc tam, kad vienu pasažieri piemeklēja caureja "pa visu lidmašīnu".

Kā ziņo Independent, pasažieri jau divas stundas atradās ceļā, kad pilots paziņoja, ka pieņemts lēmums atgriezties Atlantā.

Videoklipā, kas strauji izplatās vietnē "X" (Twitter), viens no pilotiem ziņo par incidentu gaisa satiksmes vadībai, sakot: “Tā ir tikai bioloģiskas bīstamības problēma, mums bija pasažieris, kuram bija caureja pa visu lidmašīnu, tāpēc viņi vēlas, lai mēs atgrieztos Atlantā."

Ziņots, ka lidmašīna atgriezās Atlantas Hārtsfīldas-Džeksona starptautiskajā lidostā piektdienas, 1. septembra, vakarā plkst. 22.40, lai sakoptu sekas. 

Vairāk nekā piecas stundas vēlāk, plkst. 3:00, lidmašīna atkal devās astoņu stundu lidojumā uz Barselonu.

Viens "X" lietotājs zem video dalījās ar komentāru, apgalvojot, ka viņš ar sievu bija šajā lidojumā. “Mēs ar sievu bijām lidojumā. Tas bija haoss. Piloti pieņēma pareizo lēmumu apgriezties. Apkalpes locekļi izņēma paklāju un ielika jaunu. Ņemot vērā notikušo, apkalpe kopā ar pilotiem paveica lielisku darbu."

Cits lietotājs arī dzirdēja stāstus no sava partnera, kurš tajā dienā devās uz Barselonu. “Tas smirdēja briesmīgi. Pēc tam izmantotais dezinfekcijas līdzeklis ar vaniļas smaržu tikai lika tam smaržot pēc vaniļas s***. Pēc lidmašīnas nosēšanās tā tika rūpīgi iztīrīta. Viņi pacēlās tikai ap pulksten 2.30."

Aviokompānija, neiedziļinoties detaļās, reaģēja uz situāciju un paziņoja: “Mūsu komanda strādāja pēc iespējas ātrāk un drošāk, lai rūpīgi iztīrītu lidmašīnu un nogādātu mūsu klientus galamērķī. Mēs patiesi atvainojamies saviem klientiem par kavēšanos un neērtībām viņu ceļojumu plānos."

Tēmas

Uz augšu