Video Venēcijas kinofestivāla Zelta lauvu saņem Jorga Lantima "Nabaga radības"

TVNET/LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Jorgs Lantima
Jorgs Lantima Foto: Reuters/ScanPix

Venēcija kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien ar Zelta lauvu, festivāla galveno balvu, godalgota grieķu režisora Jorga Lantima zinātniskās fantastikas melnā komēdija "Poor Things" ("Nabaga radības") ar Emmu Stounu galvenajā lomā.

Saņemot balvu, Lantims sacīja, ka filma "nevarētu būt bez citas neticamas būtnes - Emmas Stounas", kas pati festivālā nevarēja piedalīties Holivudas streika dēļ.

Labākās aktrises Volpi kausu saņēma Keilija Speinija par Elvisa Preslija dzīvesbiedres atainojumu Sofijas Kopolas filmā "Priscilla".

Savukārt labākā aktiera godalgu par lomu Maikla Franko filmā "Memory" ("Atmiņa") saņēma Pīters Sarsgārds. Filmā viņš atveido ar demenci sirgstošu vīru.

Ar Sudraba lauvu - Lielo žūrijas balvu, festivāla otru prestižāko godalgu, tika apbalvota japāņu režisora Rjusukes Hamaguči filma "Evil Does Not Exist" ("Ļaunums neeksistē").

Laureātus izraudzījās žūrija, kas šogad strādāja režisora Damjēna Šazela vadībā. Žūrijas darbā piedalījās arī jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione un amerikāņu režisore Lora Poitrasa, kas Zelta lauvu saņēma pērn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu