Smiltēns skaidro, kāpēc nepiedalījās basketbolistu sagaidīšanā pie Brīvības pieminekļa (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pie Brīvības pieminekļa, kur notiek bronzas medaļas Pasaules čempionātā hokejā izcīnījušās Latvijas hokeja izlases tikšanās ar līdzjutējiem.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pie Brīvības pieminekļa, kur notiek bronzas medaļas Pasaules čempionātā hokejā izcīnījušās Latvijas hokeja izlases tikšanās ar līdzjutējiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 11. septembrī, pie Brīvības pieminekļa notika Latvijas basketbola izlases sagaidīšanas pasākums, kurā pulcējās ne vien fani, bet arī amatpersonas.  

Basketbolistus sveica aptuveni 5000 fanu, kā arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, izglītības ministre Anda Čakša un Rīgas mērs Vilnis Ķirsis. Vērīgākie pamanīja, ka sveicēju vidū nav Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna.

Atgādinām, ka Smiltēns šā gada pavasarī krita soctīklu lietotāju nežēlastībā pēc tam, kad, tērpies hokeja kreklā, sniedza autogrāfus faniem, kas pie Brīvības pieminekļa gaidīja ierodamies Latvijas hokeja izlasi. 

Vēlāk gan Smiltēns atzina, ka pieļāvis kļūdu – pasākumā pie Brīvības pieminekļa, kur viņš tika uzaicināts teikt uzrunu, viņš pēc uzrunas atkāpās divus soļus atpakaļ, bet vajadzēja paiet dažus soļus uz sāniem, tad neiekļūtu kadrā.

"Es jau tad sapratu, ka kļūdījos," sacīja Smiltēns. "Mana kļūda bija šie četri soļi, un tālāk jau emociju sakāpinājumā tas aiziet…" sacīja Smiltēns.

Viņš arī atvainojās visiem par šo savu kļūdu, uzsverot, ka galvenie varoņi ir hokejisti.

Savukārt 12. septembrī, viesojoties raidījumā "1:1", Smiltēns skaidroja, kāpēc netika manīts basketbolistu sagaidīšanas pasākumā. 

"Tā ir darba dalīšana - mēs ar prezidenta kungu sadalījām.

Es atbildu par hokeju, viņš - par basketbolu.

Man tā nebija brīvdiena - man katra diena ir darbadiena no agra rīta līdz vēlam vakaram. Man bija gan Rumānijas tieslietu ministre, gan virkne tikšanos. Man bija televizorā ieslēgta tiešraide. Es ļoti priecājos par mūsu puišiem," sacīja Smiltēns.

Atgādinām, ka pirmdien vairāki tūkstoši cilvēku Rīgā ar skaļām ovācijām sagaidīja Latvijas basketbola valstsvienību, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

Foto: Fani pie Brīvības pieminekļa sveic Latvijas vīriešu basketbola izlasi

Video: Kā Latvijas basketbola izlase policijas pavadībā devās cauri Rīgai uz Brīvības pieminekli

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu