Izziņojot desmitās sezonas vērienīgo programmu, "RIGA IFF" sāk biļešu tirdzniecību

Ieskats festivāla programmā "Festival Selection"
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Lielākajā kino notikumā Latvijā, Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (RIGA IFF), no 12. līdz 22. oktobrim jau desmito gadu būs skatāma plaša filmu izlase.

Centrālajā norises vietā, kinoteātrī “Splendid Palace”, apmeklētāju ērtībām pirmo reizi būs izvietots festivāla galvenā partnera “Tet” veidots informācijas centrs. Seansi klātienē notiks arī kinoteātrī “Forum Cinemas”, bet daļu programmas varēs noskatīties arī tiešsaistē visā Latvijā. Biļetes uz visiem seansiem jau iespējams iegādāties mājaslapā rigaiff.lv un “Biļešu servisa” kasēs.

Liene Treimane festivālā "Riga IFF" 2019. gadā
Liene Treimane festivālā "Riga IFF" 2019. gadā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kopā ar citiem aizrautīgiem, zinātkāriem skatītājiem piedzīvot festivāla desmitgadi aicina festivāla vadītāja Liene Treimane:

“Šī sezona ir īpašs gadskaitlis ne tikai festivāla komandai, bet arī plašākai kino skatītāju un veidotāju kopienai. Kopš 2014. gada, kad "RIGA IFF" tika dibināts kā vietējās nozares flagmanis, kas starptautisko kino industriju iepazīstina ar aktuāliem pašmāju autordarbiem, tikmēr vietējos kino skatītājus – ar pasaules kino aktualitātēm, esam iemantojuši arvien pieaugošas auditorijas uzticību un arī uzticamu partneru loku. Tomēr kino seansa pieredze ir netverama un nepakļaujas mūsu saskaitīšanas vingrinājumiem. Tāpēc ar šī gada devīzes diptihu “10 ir tikai skaitlis. Piedzīvojumi nav saskaitāmi” aicinām auditoriju uz nesaskaitāmiem, bagātinošiem un iedvesmojošiem piedzīvojumiem kā kinozālēs, tā arī ārpus tām.”

Kā ierasts, programmas sadaļā FESTIVAL SELECTION tiks izrādīti spožākie festivālu sezonas atklājumi, sevi apliecinājušu kino autoru rokraksti un godalgotu darbu nepieradinātība. Starp 16 mākslinieciski augstvērtīgiem un drosmīgiem kino darbiem būs skatāma šī gada Kannu kinofestivāla “Zelta palmas zara” ieguvēja – precīzam pulksteņa mehānismam līdzīgā Žistīnes Triē tiesas drāma “Kritiena anatomija” (The Anatomy of a Fall) ar vācu teātra un kino aktrisi Sandru Hilleri galvenajā lomā.

Līdzās tai vēl viens Kannās izrādīts darbs – nostalģiju pēc astoņdesmito ziepju operas estētikas viegli raisīs klasiķa Toda Heinsa lielā ekrāna melodrāma “Maijs decembrī” (May December) ar lielisku aktieru sastāvu – Natāliju Portmani, Džulianu Mūru un Čārlzu Meltonu.

Tāpat "RIGA IFF" skatītājiem būs iespēja redzēt amerikāņu režisores Selīnas Songas debiju kino – filmu “Pagājušās dzīves” (Past Lives), kas izpelnījusies atzinību Sandensā, Berlīnē un citos kino festivālos. Šī elēģiskā drāma par atkalsatikšanos ar jaunības dienu mīlestību tiek uzskatīta par vienu no favorītēm Amerikas Kinoakadēmijas balvas “Oskars” sezonā. 

Biļetes uz visiem programmas seansiem var iegādāties festivāla mājaslapā rigaiff.lv un “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās.

RIGA IFF galvenais partneris – mediju un tehnoloģiju uzņēmums “Tet”. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu