"Viņš varēja gūt pat lūzumus!" Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija komentē Uģa Kuģa rīcību pret 16 mēnešus veco dēlu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Uģis Kuģis
Uģis Kuģis Foto: TVNET

Plašu ažiotāžu raisījis fragments no raidījuma "Ģimene burkā", kur tā dalībnieks Uģis Kuģis savu 16 mēnešus veco dēlu brutāli iesviež gultā. TVNET Grupas portāls "Apollo.lv" sazinājās ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja vietnieci Valentīnu Gorbunovu, kura atzīst - šāda rīcība nav pieļaujama.

Jau ziņots, ka 14. septembrī sociālajā vietnē "X" (Twitter) strauji izplatās video fragments no 360TV raidījuma "Ģimene burkā". Tā dalībnieks, vēdiskais filozofs un par attiecību konsultantu dēvētais Uģis Kuģis brutāli iesviež gultā savu 16 mēnešus veco dēlu Atulu Krišnu.

Redzēto komentē VBTAI vadītāja vietniece Valentīna Gorbunova: "Šajā epizodē faktiski ir vairāki aspekti. Viens no tiem ir - ko šāda pieauguša cilvēka rīcība var nodarīt bērnam, kuram ir nepilns pusotrs gads. Cik var redzēt sižetā, bērns tika sviests no pietiekami liela attāluma un iemests gultā,

tas faktiski varēja beigties pietiekami smagi bērnam.

Šādā veidā rīkojoties, nevar paredzēt to, ar cik lielu spēku bērns gultā ietrieksies, un viņš tikpat labi varēja atsisties ar galvu pret sienu, kā rezultātā varēja gūt pat lūzumus. Es negribu spekulēt, neesmu mediķis, bet šāda rīcība bērnam varēja radīt ļoti lielas fiziskas veselības problēmas. Ja mēs runājam par mentālas dabas problēmām, tad sižetā redzams, ka bērniņš iekrīt gultā un pēc mirkļa sāk raudāt.

No tā mēs teorētiski varam secināt, ka bērnam pirmajā brīdī šis trieciens bija šoks, un mēs jau nezinām, kā sekas var izpausties nākotnē.

Sākot ar psihosomatiku, ka, piemēram, viņš pēc šāda šoka var kļūt raudulīgs, slikti gulēt, tamdēļ, ka no šī lielā pārdzīvojuma var izjust fiziskas sāpes kādā no ķermeņa daļām."

Vairāk lasi šeit

Jau ziņots, ka raidījuma veidotāji cietsirdību šeit nesaskata. "Kuģu ģimene šovā piedalās jau piekto sezonu, un, kā liecina raidījumu veidotāju komanda, viņi šajā laikā nav saskatījuši vai sajutuši vardarbības pazīmes pret bērniem, tieši otrādi, ģimenē valda mīlošas un cieņpilnas attiecības starp vecākiem un bērniem. Vēlamies vērst uzmanību, ka filmēšanas procesā raidījuma veidotāji nesaskatīja prettiesisku rīcību, fizisku vai emocionālu cietsirdību pret bērnu, kas varētu radīt kaitējumu dzīvībai vai veselībai. Esot kopā ar Kuģu ģimeni, filmēšanas komanda un kanāls var apstiprināt, ka kopējā vide un drošība, ir ģimenes galvenā prioritāte," TVNET Grupai pauda "Helio Media" sabiedrisko attiecību un digitālās komunikācijas projektu vadītāja Elīna Kolna.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu