Puspatiesības un meli informācijas laikmetā – tēmas Latvijas Universitātes jubilejas konferencē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Trešdien, 27. septembrī, Latvijas Universitātē notiks ideju konference “Informācija, puspatiesība, meli – kas ir kas?”. Tas ir viens no Latvijas Universitātes 104. gadadienas jubilejas nedēļas pasākumiem.

Konference pulcēs nozaru ekspertus, iezīmējot aktuālos informācijpratības sarežģījumus pasaulē. Papildus tam tiks spriests par medijpratības nozīmi sabiedrībā, informācijas lomu korporatīvajā pārvaldībā, mākslīgā intelekta lomu informācijas telpā un ar to saistītiem drošības jautājumiem.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.
Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Konferenci atklās Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un LU Padomes priekšsēdētājs profesors Ivars Kalviņš. Konferencē piedalīsies viens no mūsdienu pasaules vadošajiem intelektuāļiem, Ķīnas eksperts Rietumos, Ķīnas valdības padomnieks, ārsts, filozofs, investīciju baņķieris un starptautisko korporāciju konsultants Roberts Lorenss Kūns (Robert Lawrence Kuhn) ar priekšlasījumu “Kā ultimātā balstīti jautājumi apvieno cilvēci” (How Ultimats Questions Unifies Humanity).

Foto: Shutterstock

Kijivas Tarasa Ševčenko Nacionālās universitātes Žurnālistikas institūta pētniece ukraiņu žurnāliste Ksenija Koškina (Ksenia Koshkina) runās par tēmu “Dezinformācija kā viens no galvenajiem Kremļa ieročiem. Desmit ieteikumi, kā sevi pasargāt no tās”, savukārt LU Datorikas fakultātes asociētais profesors un Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas vadītājs Normunds Grūzītis uzstāsies ar priekšlasījumu “Izaicinājumi globālajā mediju monitoringā”.

LU Datorikas fakultātes asociētais profesors Normunds Grūzītis
LU Datorikas fakultātes asociētais profesors Normunds Grūzītis Foto: Toms Grīnbergs

Mākslīgā intelekta programmas direktors Normandijas biznesa skolā profesors Agnis Stibe runās par tēmu “Cilvēce tehnoloģiju varā”, bet konferenci noslēgs biedrības “Datu skola” aktīvists un SIA “Scandic Fusion” datu zinātnieks Aivis Brutāns ar priekšlasījumu par tēmu “Kā manipulēt sabiedrību ar datiem?”.

Konferenci moderēs LU pārstāvis Reinis Rotkalis. To būs iespējams vērot no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00 attālināti tiešraidē LU portālā www.lu.lv un sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv.

Foto: Publicitātes foto

Konference “Informācija, puspatiesība, meli – kas ir kas?” ir viens no LU 104. jubilejas nedēļas pasākumiem. Pasākumu rīko LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu