Badmintons, dzīves pārmaiņas un skaistākā pasta nodaļa Latvijā. Seriāls "Pilna pastkaste" gaida tikšanos ar skatītājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No 4. oktobra LMT Viedtelevīzijā varēs sekot jaunā Latvijas mini komēdijseriāla “Pilna pastkaste” sižetam, kas vēsta par notikumiem kāda Latvijas ciemata pasta nodaļā. To, kā pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas tapis seriāls, atklāj tā režisore.

Seriāla “Pilna pastkaste” filmēšana norisinājusies Jūrmalā, bijušajā Ķemeru pasta nodaļā. “Šī ēka filmēšanai izvēlēta vizuālu apsvērumu dēļ – nevienas skaistākas pasta nodaļas Latvijā nav,” ir pārliecināta seriāla režisore Una Rozenbauma.

Seriāls nofilmēts 10 dienās, taču kopumā projekts top jau aptuveni gadu. Tā kā, atceļot Covid-19 ierobežojumus, iepriekšējā teātra sezona bija mazliet garāka nekā ierasts, secīga filmēšanas plānošana izrādījās pagrūta, tomēr viss izdevās lieliski.

Foto: Publicitātes foto

Šajā seriālā Unas Rozenbaumas domubiedri ir operators Jānis Eglītis, māksliniece Kristīne Abika, kostīmu māksliniece Marta Treine, grima māksliniece Dzintra Bijubena, scenārija konsultants Ivo Briedis. Aktieri – Baiba Broka, Jānis Skutelis, Anta Aizupe, Imants Strads, Ģirts Krūmiņš, Marija Luīze Meļķe, Toms Treinis, Matīss Ozols un citi. 

Foto: Publicitātes foto

Una Rozenbauma saka – lai nonāktu pie laba rezultāta, ir svarīgi izvēlēties labākos no labākajiem, tos, ar kuriem vistrāpīgāk sakrīt priekšstats par skaisto un smieklīgo. Sava nozīme ir arī labai improvizācijas spējai.

Foto: Publicitātes foto

“Aktieri diezgan precīzi turējās pie teksta, tomēr vietām pielāgojās situācijai vai tam, kā labāk skan dialogs,” atklāj režisore, kurai pašas mīļākās epizodes seriālā ir badmintona spēle, rosība pastā un konkurējošo pasta nodaļu tikšanās stāvlaukumā.

Foto: Publicitātes foto

Notikumu centrā ir četrdesmitgadīgais Ādams Rieksts (Jānis Skutelis), kurš nupat vēl bija populāra ētera personība kādā no Rīgas radiostacijām, taču pēc tiešraides konflikta ar klausītāju no provinces darbu vairs turpināt nevar. Emociju uzplūdā viņš pamet Rīgu, un jau pēc dažām stundām ir pasta nodaļas darbinieks kādā ciematā.

Foto: Publicitātes foto

Viņa neapslāpējamā prieka dzirksts un spēja ļoti ātri atrast kopīgu valodu ar jebkuru reiz padarīja viņu par radio rīta programmas vadītāju ar labākajiem reitingiem valstī. Kā viņam veiksies provinces pasta nodaļā? Viens ir skaidrs – sākas jauna ēra gan viņa dzīvē, gan ciemata vēsturē. 

Seriāls skatāms "LMT Viedtelevīzijā" no 4. oktobra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu