Konferencē izvērtēs programmas “Latvijas skolas soma” pirmo piecu gadu rezultātus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde “Alvas zaldātiņš” "Latvijas skolas somas" programmā miniLAMPA teltī Cēsu pils parkā. 2023. gada 10. jūnijs
Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde “Alvas zaldātiņš” "Latvijas skolas somas" programmā miniLAMPA teltī Cēsu pils parkā. 2023. gada 10. jūnijs Foto: Latvijas Skolas soma

Trešdien, 4. oktobrī, kinoteātrī Splendid Palace notiks konference “Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” pirmie pieci gadi”, kurā Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras un mākslu institūta pētnieki iepazīstinās ar programmas darbības izvērtējuma rezultātiem. Papildus tam kultūras un citu nozaru eksperti dalīsies ar pieredzes stāstiem par kultūras, izglītības un citu dzīves jomu sastapšanos.

Turpinot tradīciju iepazīt nozīmīgākās kultūras un mākslas institūcijas, skolotāji un programmas koordinatori pašvaldībās un skolās, kā arī kultūras nozares pārstāvji tiksies kinoteātrī Splendid Palace – vienā no krāšņākajiem un senākajiem Eiropas kinoteātriem, kas šogad svin savu 100. dzimšanas dienu.

Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” vadītāja Aija Tūna
Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” vadītāja Aija Tūna Foto: Latvijas Skolas soma

Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” vadītāja Aija Tūna stāsta:

“Šī konference iecerēta kā pieturas punkts pašiem un skats no malas garā ceļā, kurā vēlamies noskaidrot, kur esam nonākuši, vai visi ir klāt, kas mums pievienojies pa ceļam un kas vēl jāuzrunā, lai aicinātu sev līdzi. Konferencē satiksies gan kultūras un izglītības, gan citu jomu profesionāļi, lai vērtētu paveikto un iedvesmotos tālākajam darbam, lai, katrs savus pienākumus veicot, palīdzētu padziļināt, paplašināt un padarīt personiskākas katra Latvijas skolēna attiecības ar savas valsts kultūru.”

Konferencē klātesošos uzrunās Latvijas Republikas kultūras ministre Agnese Logina, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure, kā arī gaidāmi Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Norvēģijas aģentūras “Kultūras skolas soma” (Kulturtanken) ģenerāldirektora Matiasa Hilmara Iversena (Matias Hilmar Iversen) sveicieni.

Latvijas Kultūras akadēmijas profesore un Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe (centrā) sarunu festivālā "Lampa" Cēsīs, 2023. gada 10. jūnijā
Latvijas Kultūras akadēmijas profesore un Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe (centrā) sarunu festivālā "Lampa" Cēsīs, 2023. gada 10. jūnijā Foto: Latvijas Skolas soma

No dažādiem aspektiem uz kultūru konferencē palūkosies režisore, radošā direktore un publiciste Una Rozenbauma. 14. Saeimas deputāte, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre meklēs atbildes uz jautājumu, kāpēc izglītībai vajag kultūru. Latvijas Kultūras akadēmijas profesore un Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe prezentēs kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” piecu gadu darbības izvērtējuma rezultātus.

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskais vadītājs un Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājs Orests Silabriedis
Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskais vadītājs un Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājs Orests Silabriedis Foto: Valters Pelns

Vairāku kultūras nozaru pārstāvji iezīmēs dažādu kultūras izpausmju lomu cilvēka personības attīstībā un dzīvē kopumā – bērnu grāmatu rakstniece Luīze Pastore runās par lasītprieku, vizuālā māksliniece Eva Vēvere vēstīs par mākslas saikni ar cilvēka labbūtību, savukārt mūzikas apskatnieks, Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskais vadītājs un Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājs Orests Silabriedis atklās mūzikas klausīšanās pieredzes nianses.

Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” atklāšana 2018. gadā
Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” atklāšana 2018. gadā Foto: Kaspars Teilāns

Kā dažādās kultūras izpausmes iekļaut skolēniem domātajās kultūras norisēs un kā skolotājiem izvēlēties atbilstošāko un kvalitatīvāko norisi – par to stāstīs kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” vadītāja Aija Tūna.

Foto: Oskars Artūrs Upenieks

Uz kultūras un izglītības lomu un mijiedarbību plašākā kontekstā palūkosies Rīgas Stradiņa universitātes profesors Jānis Vētra un reklāmas aģentūras “EnterCreative” radošais direktors Renārs Liepiņš.

Dienas noslēgumā klātesošos iepriecinās muzikāls sveiciens no orķestra “Rīga”.

Konferences programma izpētāma pievienotajā saitē, tā būs skatāma arī tiešraidē kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” mājaslapā, Facebook lapā un YouTube kanālā, kā arī Latvijas Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu