Vai atceries Keitas Bušas dziesmu “Running Up that Hill (A Deal with God)”? Jā, un šis ir jautājums ne tikai tiem, kas dzimuši pagājušajā gadsimtā, bet arī jaunajai, Z paaudzei. Pateicoties seriāliem un sociālajiem tīkliem, “vecās labās” dziesmas ieguvušas otro elpu.

Buša, kura ieguva popularitāti 70. gadu beigās un nav izdevusi jaunu mūziku kopš 2011. gada, tikai nesen tika iekļauta Rokenrola slavas zālē un ļoti īsā laikā nopelnīja 2,3 miljonus ASV dolāru. Tas viss tāpēc, ka viņas dziesma tika iekļauta populārajā "Netflix" seriālā “Stranger Things”.

Video: aina no seriāla "Stranger Things", kur dzirdama Bušas dziesma

Līdzīgi ar “The Cramps” un “Goo Goo Muck”, kas dzirdama seriālā “Wednesday”. Un nu arī "Emmy" balvai nominētais postapokalipses seriāls “Pēdējais no mums” (The Last of Us), kuram izdevies izcelt saulītē dziesmu, kas ir sen aizmirsta, taču joprojām spēj trāpīt pa pareizajām stīgām. Taču, atšķirībā no Bušas, dziesmas “Long, Long Time” izpildītāja Linda Ronstate nesaņems ne centa par to. Kāpēc tā?

Seriāls “Pēdējais no mums” balstās uz spēļu ražotāja "Naughty Dog" veiksmīgā darba motīviem. Tas pirmizrādi piedzīvoja šā gada sākumā un saņēmis 24 “Emmy” nominācijas. Seriālā galveno lomu atveido Pedro Paskāls (piedalījies seriālā “Troņu spēle” (Game of Thrones), kā arī lielbudžeta filmās, kā “Brīnumsieviete 1984” (Wonder Woman 1984), “Kingsman: Zelta aplis” (Kingsman: The Golden Circle)) un Bella Ramzija (“Troņu spēle”)., taču vislielāko skatītāju mīlestību saņēmuši trešās sērijas varoņi. Un tur ne mazāk liela loma ir izvēlētajai dziesmai.

"Pēdējais no mums" ( The Last of Us)
"Pēdējais no mums" ( The Last of Us) Foto: publicitātes

Ronstates 1970. gada balāde “Long, Long Time” dzirdama postapokaliptiskās izdzīvošanas seriāla sirdi plosošajā trešajā sērijā. Tā ir ne tikai

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp