Skaļās lasīšanas sacensību čempiona tituls dodas uz Smiltenes vidusskolu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristians Luhaers

Sestdien, 30. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisinājās Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību fināls, kurā piedalījās 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas Latvijas, lai sacenstos par nacionālā lasīšanas čempiona titulu. To ieguva Hugo Pakalns no Smiltenes vidusskolas.

LNB Ziedoņa zālē aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās Skaļās lasīšanas sacensību nacionālais fināls, kurā piedalījās 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas valsts, viņu vidū 15 meitenes un 15 zēni.

Foto: Kristians Luhaers

5. un 6.klašu skolēniem lasīšanas sacensību nacionālais fināls notika sesto reizi, to LNB rīko kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā. Hugo Pakalns, kurš pārstāvēja Valkas un Smiltenes novadus, lasīja vācu rakstnieka Gerharda Holca-Baumerta grāmatu "Alfons Trīcvaidziņš. Kāda neveiksminieka stāsti".

Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību čempions Hugo Pakalns no Smiltenes vidusskolas
Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību čempions Hugo Pakalns no Smiltenes vidusskolas Foto: Kristians Luhaers

Lasīšanas sacensībās kopumā piedalījās vairāk nekā 5000 skolēni. Vispirms priekšlasījumi norisinājās klasē un skolā, tad - reģionālā līmenī un noslēgumā tika izraudzīts valsts čempions, kurš uz gadu kļūst par LNB Bērnu direktoru – iedvesmotāju. Bērnu direktora pienākumos ir piedalīties ne vien dažādos reprezentācijas pasākumos, bet arī vērtēt bērnu literatūru un bibliotēku pakalpojumus, paust savu viedokli masu medijiem.

Foto: Kristians Luhaers

Hugo Pakalns ieguva ceļojošo balvu savai skolai – stikla grāmatu kalnu, mākslinieka Ernesta Vītiņa skulptūru, kā arī dāvanu kartes jaunu grāmatu iegādei. 

Foto: Kristians Luhaers

Tāpat balvā bija pilna grāmatu kolekcija LNB lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" 2023./2024.gada posmam. Savukārt otrās un trešās vietas laureāti ieguva grāmatas un atzinību.

Foto: Kristians Luhaers

Sacensības vērtēja tiesnešu komanda – LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone, rakstniece Luīze Pastore, LMT prezidents Juris Binde, mūziķe Marta Grigale un skolotājs Lauris Bokišs no biedrības "Tēvi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu