12. oktobrī sāksies kinomīļu ilgi gaidītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas norisināsies līdz pat 22. oktobrim un skatītājiem piedāvās starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Šajā rakstā aplūkosim divas no filmām, kas runā par seksualitāti un attiecībām.

1988. gads. Mārgaretas Tečeres konservatīvā valdība izsludinājusi likumprojekta 28. daļu, kas vienādo gejus un lesbietes ar pedofiliem un liedz publiskajā telpā aģitēt par homoseksualitāti. Sporta skolotāji ir homofobisko uzbrukumu pirmie upuri, un Džīna ir spiesta dzīvot dubultdzīvi. Darba dienās viņa ir iecienīta vidusskolas skolēnu un kolēģu lokā, bet nedēļas nogalēs kopā ar draudzeni Vivu ļaujas Ņūkāslas kvīru naktslokālu mutuļiem. Kad skolniece ierauga viņu lesbiešu bārā, Džīnas “slepenā dzīve” tiek sašūpota.

Šis ir stāsts par režisores Džordžijas Ouklijas debijas filmu "Zilā Džīna" (Blue Jean). Lai arī filma atspoguļo 80. gadu beigas, tā runā par problēmām, kuras LGBTQ+ kopienai joprojām ir aktuālas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp