"The 1975" solists beidzot izsakās par Malaizijā notikušo skūpstu starp viņu un grupas biedru

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Grupas “The 1975” solists Metijs Hīlijs (Matty Healy) koncertā Dalasā, Teksasas štatā, 10 minūšu ilgā uzrunā aizstāvēja Malaizijā notikušo skūpstu starp viņu un grupas biedru.

Hīlijs faniem paziņoja, ka viņam esot teikts nerunāt par šo incidentu, un pēc tam nolasīja iepriekš sagatavotu runu no sava telefona.

Viņš pievērsa uzmanību kritikai par savu uzvedību Malaizijas festivālā, kura laikā viņš uzbruka valsts likumiem, kas vērsti pret LGBTQ+ kopienu, un tad noskūpstīja savu grupas biedru.

Pēc šī incidenta Malaizijas valdība atcēla atlikušo pasākuma daļu.

Festivāla “Good Vibes” organizatori vēlāk pieprasīja kompensāciju no grupas “The 1975”, un daži LGBTQ+ kopienas malaizieši kritizēja Hīliju, sakot, ka viņa rīcība liecināja par “baltā glābēja kompleksu”.

Aizstāvot jūlijā notikušo uzstāšanos, Hīlijs teica, ka grupa nevis pati ieradās Malaizijā, bet gan to uzaicināja organizatori, kuri zināja par grupas politiskajiem uzskatiem un koncertu raksturu.

Hīlijs teica, ka skūpsts nebija kaut kāds izlēciens ar mērķi provocēt valdību, bet gan grupas “The 1975” skatuves šova pastāvīga sastāvdaļa, kas jau iepriekš tika izpildīta vairākas reizes.

Tiešsaistē paustās dusmas par uzstāšanos viņš raksturoja kā liberālu sašutumu un teica, ka pret grupu vērstā kritika par nemainības saglabāšanu, uzstājoties ar LGBTQ+ kopienu atbalstošu šovu, rada neizpratni.

Jūlijā jaunieši no Malaizijas raidorganizācijai “BBC” teica, ka, viņuprāt, Hīlija rīcība atspoguļo protežējošo Rietumu attieksmi pret Āziju.

Citi pauda bažas, ka šis vērienīgais incidents varētu tikt izmantots, lai pastiprinātu LGBTQ+ represijas Malaizijā, kur par homoseksualitāti draud 20 gadu ilgs cietumsods.

Hīlijs savā runā pieminēja valsts stingros pret LGBTQ+ kopienu vērstos likumus, kā arī teica, ka Malaizijas varas iestādes uz īsu brīdi ieslodzīja grupu cietumā.

Grupas solists teica, ka izteikumi par šo skūpstu, kā tikai teatralizētu atbalsta žestu, ir lieki, jo teatralizēti uzstāties ir izpildītāja darbs.

Hīlijs sacīja, ka pasākuma organizatori nevar aicināt uzstāties un gaidīt, ka viņi paši sevi cenzēs.

Viņš Dalasas publikai teica: “To vajadzēja gaidīt: ja jūs uzaicināt desmitiem Rietumu izpildītāju uz savu valsti, viņi līdzi atvedīs savas Rietumu vērtības.”

Dziedātājs nobeigumā, atsaucoties uz stingrajiem likumiem dažās ASV daļās, teica amerikāņu publikai, ka grupas rīcības kritiķi Kualalumpurā būtu pamatīgi neapmierināti, ja grupa “The 1975” paustu samierināšanos ar Misisipi štata uzskatiem par abortu vai transseksuāļu likumiem.

Šī nav pirmā reize, kad Hīlijs grupas “The 1975” koncerta laikā izsakās par tiešsaistē paustu kritiku.

Pagājušajā nedēļā uz skatuves Losandželosā dziedātājs atvainojās par darbībām, kas sāpināja vairākus cilvēkus.

Šī gada sākumā Hīlijs kādā raidierakstā izsmēja amerikāņu reperi Ice Spice, atdarinot Āzijas un Havaju salu akcentus un aicinot raidījuma vadītājus atdarināt koncentrācijas nometnēs strādājošos japāņus.

Uzstāšanās laikā koncertzālē “Hollywood Bowl” Hīlijs teica, ka ir uzstājies, parādot sevi ļoti pārspīlēti, dažādās vietās, piemēram, gan raidierakstos, gan drukātos materiālos, bieži vien kļūdaini mēģinot īstenot sava veida 21. gadsimta rokzvaigznes tēlu.

“Tā kā dažas manas darbības ir sāpinājušas vairākus cilvēkus, es atvainojos šiem cilvēkiem un apņemos turpmāk rīkoties labāk,” viņš teica publikai.

“Redziet, kā mākslinieks es vēlos radīt tādu vidi, kurā ne viss, ko es daru, tiek uztverts burtiski.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu