"Savu abonementu izmetu misenē!" Ralfu Eilandu satriec Latvijas futbolistu attieksme pēc uzvaras pār Armēniju (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Ralfs Eilands
Mūziķis Ralfs Eilands Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 12. oktobrī, Latvijas vīriešu futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā mazākumā pieveica Armēnijas valstsvienību. Latvija D grupas mačā uzvarēja ar 2:0 (1:0). Taču prieku par uzvaru aizēnoja sportistu attieksme pēc spēles. 

Mūziķis un futbola fans Ralfs Eilands vietnē "Twitter" apraksta notikušo situāciju.

"Pēc katras Latvijas futbola izlases spēles ir simboliska pieklājība spēlētājiem pienākt pie fanu sektora un ar aplausiem sasveicināties, pateikt paldies par atbalstu faniem. Šodien, izņemot dažus spēlētājus, tas demonstratīvi nenotika," raksta Eilands.

Viņš turpina: "Priecājos par šo žestu, jo tas man sniedza atbildi, ka manis ieguldītais laiks un azarts bija veltīgs. Es veltīgi fanoju, iegādājos biļetes, centos pārliecināt savus draugus, ka Latvijā bez hokeja un basketbola ir arī futbols (pat pie smagiem zaudējumiem). Es nezinu, kura ideja šādam žestam tā bija, bet tā nostrādāja. Ja esat spējīgi spēlēt bez faniem, tad laipni lūgti! Šodien jūs vienu zaudējāt."

Viņš piebilst, ka savu abonementu uz izlases spēlēm "izmetis misenē" un gaidāmo Latvijas spēli pret Horvātiju šā gada 18. novembrī neapmeklēs.

Jau ziņots, ka fani spēles pirmajā puslaikā atstāja H sektora tribīnes, paužot protestu pret Latvijas izlases galveno treneri Daini Kazakeviču. Jau iepriekšējā spēlē septembrī pret Velsu līdzjutēji pieprasīja trenera atkāpšanos no amata komandas nesekmīgo rezultātu dēļ.

Latvija FIFA rangā ir 136. pozīcijā.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Foto: Eiropas čempionāta kvalifikācija futbolā: Latvija - Armēnija

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu