Divi pretpoli, bet tomēr – draugi! Vēdera un Galvas piedzīvojumi jaunā bērnu grāmatā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Autores Ingunas Ulas Cepītes grāmatā “Vēders un Galva” gudri un reizē bērnišķīgi, metaforiski, gandrīz simboliski un reizē gaiši rotaļīgi sadzīvo Vēders un Galva (matērija un gars, ideāli un ikdienība, ķermenis un domu/jūtu lidojums). Abi pazīstami kā ikkatra indivīda un reizē visas civilizācijas mūžīgie pārinieki un pretmeti.

Šeit, par laimi, viņi nesakaujas, jo labi pārvalda savus nenovēršamos sīkos kašķus un atrod kopīgu mērķi. Viņi abi kopā vēlas ieraudzīt absolūto dabas varenību un daili – jūru. Ceļā abi sastop marodieri Vārnu, kura ir nejauši atrastu (patiesībā – nolaupītu) mantu vācēja, kuras krājumos rodama arī Vēderam tik nepieciešamā barība.

Lasītājs, iespējams, pasmaidīs par jautrajiem ceļotājiem un palauzīs prātu, sākot ar pašu vienkāršāko: kā sagādāt veselīgu pārtiku savam personīgajam vēderam, lai viņš ir mierā. Turpat arī pārdomas, kas saistāmas ar Mūžīgo – kā nomierināt planētas agresīvākos vēderus – zagļus, laupītājus un kara kurinātājus, lai arī viņi dodas ceļojumā skaistuma meklējumos. ”Asprātīga un inovatīva, poētiska un skaudra, aktuāla un pārlaicīga grāmata. Vērtībizglītojoša un izklaidējoša,” šādi grāmatu raksturo dzejniece un ilggadēja pedagoģe Daina Sirmā.

Foto: Publicitātes foto

Grāmata turpina veiksmīgi uzsākto un starptautiski novērtēto Baltijas valstu autoru un ilustratoru sadarbību, latviešu autorei Ingunai Ulai Cepītei sadarbojoties ar izcilo lietuviešu ilustratori Agni Nananai. Grāmata nākusi klajā arī angļu valodā Ievas Lešinskas tulkojumā ar nosaukumu “Belly and Head”.

Grāmatas izdošanu apgādā "Pētergailis" atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu