Žaņa Katlapa balva šogad piešķirta Ģirtam Jakovļevam un Maijai Doveikai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Durbes pils zāle
Durbes pils zāle Foto: L. Līvmane

Žaņa Katlapa balvu šogad saņems Ģirts Jakovļevs un Maija Doveika, informēja pašvaldībā.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks šodien, Žaņa Katlapa dzimšanas dienā, plkst.16 Durbes pilī.

Šoreiz Žaņa Katlapa balva tiks pasniegta Nacionālā teātra aktierim, daudzu leģendāru lomu teātrī un kino atveidotājam Ģirtam Jakovļevam un Nacionālā teātra aktrisei Maijai Doveikai.

Doveika savā karjerā bijusi gan Dailes teātra, gan Teātra Observatorijas aktrise, bet no 2014.gada viņa ir Nacionālā teātra aktrise. Nacionālajā teātrī Doveika atveidojusi Laimdotu, Antigoni, Aspaziju, un daudzas citas lomas.

Doveikai arī daudz kino lomu. Spilgtākā no jaunākajām ir mātes loma filmā "Mātes piens" pēc Noras Ikstenas romāna motīviem Ināras Kolmanes režijā.

Jakovļevs ir Latvijas teātra un kino leģenda. Uldis "Pūt vējiņos" - teātrī, bet vēl vairāk - kinofilmā, Lilioms Ferenca Molnāra "Liliomā". Tādu lomu ir ļoti daudz.

Jakovļevam savas teātra karjeras sākuma posmā ir arī bijusi izdevība piedalīties izrādēs kopā ar Žani Katlapu.

Laureātus un klātesošos ar muzikālu priekšnesumu iepriecinās Elīna Šimkus un Santa Jākobsone.

Žaņa Katlapa balvai šogad jau 10. jubilejas reize. Balva sākotnēji tapusi, lai atgādinātu par Tukuma novadnieka Katlapa ievērojamo ieguldījumu Latvijas teātra vēsturē. Viņš bija gan leģendārs aktieris pirmās brīvvalsts laikā, gan arī ievērojams skatuves mākslas pedagogs un iedvesmotājs padomju okupācijas gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu