Ričards Rodžerss – slepkava, kurš terorizēja Manhetenas gejus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

1990. gados Ņujorkas geju komūnu terorizēja sērijveida slepkava, kurš geju klubos savaņģoja savus upurus, nodūra tos un pēc tam sadalīja gabalos. Jaunā dokumentālajā seriālā skaidrots, kā Rodžerss paveica slepkavības un kā viņš tika notverts.

Seriāls “Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York”, kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, ir balstīts Īlona Grīna grāmatā “Last Call: A True Story of Love, Lust, and Murder in Queer New York”, un tajā skatītājs var sekot līdzi tam, kas notika divu gadu laikā, kad Rodžerss terorizēja Ņujorkas LGBT komūnu, par saviem upuriem izvēloties gejus, kas devušies atpūtā uz populāriem Ņujorkas geju klubiem.

SERIĀLA KACEKLIS:

Kas ir Ričards Rodžerss?

Ričards Rodžerss jeb “Pēdējā sauciena slepkava” tika apsūdzēts divās slepkavībās, tomēr izmeklētāji uzskata, ka viņš noslepkavoja vēl divus cilvēkus.

Rodžerss sākotnēji strādāja par medbrāli un dzīvoja Steitenailendā – vienā no pieciem Ņujorkas rajoniem. Lai arī slepkavības Rodžerss paveica 90. gados, arestēts viņš tika tikai 2001. gadā.

“Viņš ir jauks cilvēks, kuram patīk antīkas lietas un viss, kas saistīts ar naudu. Viņš bija tāds cilvēks, kuram tu varēji uzticēt savu bankas karti,” laikrakstam “New York Times” pēc Rodžersa arestēšanas 2001. gadā teica viņa draugs Patriks Henrijs.

Tāpat kā viņa upuri, arī pats Rodžerss bija gejs.

Rodžerss bija vecākais piecu bērnu ģimenē un jau agri piedzīvoja problēmas ar likumu. 1973. gadā viņš nogalināja savu augstskolas biedru. Tomēr tika attaisnots, apgalvojot, ka nogalinājis pašaizsargājoties.

Ričards Rodžerss (pa kreisi) un viņa pirmais upuris Frederiks Spensers.
Ričards Rodžerss (pa kreisi) un viņa pirmais upuris Frederiks Spensers. Foto: Wikimedia Commons

1988. gadā viņš tika apsūdzēts par 47 gadus veca vīrieša sazāļošanu, sasiešanu un savainošanu savā Steitenailendas dzīvoklī, tomēr 1990. gadā tiesā tika attaisnots. Viņa advokātam veiksmīgi izdevās nomelnot cietušo, pārliecinot visus, ka viņš ir traks.

Rodžersa upuri

Beigu beigās tomēr Rodžerss saņēma pelnīto sodu un tika tiesāts par divu cilvēku – Tomasa Malkahija un Entonija Marrero – slepkavību, tomēr apsūdzēts bija četru cilvēku brutālā nogalināšanā.

Visi četri Rodžersa upuri bija pusmūža vīrieši – geji vai biseksuāļi – un pēdējo reizi redzēti Manhetenas geju bāros. Noslepkavotos Rodžerss sadalīja gabalos, salika maisos un izsvieda dažādās atkritumu tvertnēs gar šosejām.

1991. gadā pēc Manhetenas bāra atstāšanas pazuda 54 gadus vecais baņķieris Pīters Stiknijs Andersons. Viņa mirstīgās atliekas pa gabaliem tika atrastas atkritumu maisos Pensilvānijā. Gadu vēlāk pēc geju bāra apmeklējuma pazuda 57 gadus vecais četru bērnu tēvs Tomass Malkahijs, kurš arī vēlāk tika atrasts sadalīts gabalos, atkritumu maisos.

1993. gada maijā pazuda 44 gadus vecais biseksuālais Entonijs Marrero, kurš naudu pelnīja kā prostitūta un pirms pazušanas bija devies pie klienta. Savukārt 1993. gada jūlijā 50 gadus vecais gejs Maikls Sakara pazuda pēc tam, kad bija devies uz geju bāru satikt Rodžersu.

Pēc slepkavībām viņš pārtrauca apmeklēt geju bārus, bet, kad tajos atgriezās, dažādiem cilvēkiem stāstīja atšķirīgus iemeslus, proti, kādam teica, ka ir pārvācies uz Floridu, bet citam, ka viņa darba grafiks ir mainījies.

Kur Rodžerss ir tagad?

Rodžerss tika arestēts 2001. gadā pēc tam, kad ar pirkstu nospiedumu identifikācijas tehnoloģiju izdevās atrast sakritību starp pirkstu nospiedumiem uz atkritumu maisiem un Rodžersa pirkstu nospiedumiem.

Pašlaik viņš cietumā izcieš divus mūža ieslodzījumus.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu