Vai Latvijā klausās tikai "Singapūras Satīnu"? Straumēšanas topa 42. nedēļa atnes jaunumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Roberts Āboltiņš

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM”, kurā apkopo straumēšanas vietnēs internetā vispopulārākās dziesmas un albumus. 42. nedēļas tops ir atnesis divus jaunumus un esošo pozīciju maiņu.

Pārliecinošas līderpozīcijas saglabā repa grupa “Singapūras Satīns” - viņu oktobrī izdotais albums “Super” ir pirmajā pozīcijā gan latviešu albumu, gan apvienotajā albumu topā. Un arī 2021. gadā izdotais “Stonks” joprojām atrodams latviešu albumu topā, šoreiz sestajā vietā. Tāpat “Singapūras Satīns” dominē singlu topā, aizņemot visu trijnieku: “Uz Seen” šoreiz ir pirmajā vietā, sekojot “Degvielai” un “Labvakar”, bet dziesma “Augsts asinsspiediens” ir sestā klausītākā.

Foto: publicitātes

Latviešu albumu topa otrajā vietā ir Wiesulis un sangvn ar “Fianchetto”, bet trešais klausītākais albums ir MSencis, Grandmasters Neons “goda vards cetri” (otrs viņu albums “Godavārd5” ir piektais), savukārt grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru” ir ceturtais straumētākais.

Foto: publicitātes

Apvienotajā singlu topa virsotnē atgriezusies Kenja Greisa ar “Strangers”. Otrais klausītākais singls ir Doja Cat “Paint The Town Red”, bet trešajā pozīcijā ir “greedy”, ko izpilda Teita Makreja. Astotajā ar “Uz seen” un devītajā vietā ar “Degviela” apvienotajā singlu topā iekļuvuši arī “Singapūras Satīns”.

Foto: publicitātes

Kombinētajā albumu topā līderos ir jau minētais “Singapūras Satīns”. Viņiem otrajā vietā seko Dreiks ar albumu “For all the dogs”, bet trešajā vietā ir jaunums ir amerikāņu reperis Kens Karsons (Ken Carson) ar albumu “A Great Chaos”. Mūzikas kritikas medijis Pitchfork albumu raksturo kā radošu izrāvienu, kombinējot Atlantas repa producēšanas paņēmienus ar viņam raksturīgo hedoniski priecīgo attieksmi.

Piektajā vietā ir vēl viens jaunums - Troja Sivana albums “Something To Give Each Other”, kas saņēmis arī atzinīgas kritiņu atsauksmes. Piemēram, britu medijs “The Guardian” to dēvē par vienu no šī gada atšķirīgākajiem popmūzikas albumiem, savukārt “Pitchfork” novērtē albuma eklektisko dabu.

Foto: publicitātes

Runājot par mūzikas jaunumiem, jāatzīmē - 20. oktobrī klausītājiem jaunu albumu "Hackney Diamonds” nodeva rokmūzikas klasiķi “The Rolling Stones” . Tas ir pirmais ieraksts kopš 2021. gadā mūžībā aizgāja grupas bundzinieks Čārlijs Vots. Aizvadītajā nedēļā albumu “Savvaļas pusē” izdeva Aminata. Viņa šo notikumu atzīmēs 27. oktobrī ar koncertu Palladium Riga. Un arī Samantai Tīnai ir iznācis ilgi gaidītais otrais albums “Vēstule Tev”, kura iznākšanu dziedātāja atzīmēs ar koncertiem sešās Latvijas pilsētās. Oktobra beigās jaunu albumu “Robed In Rareness” varam gaidīt no hiphopa grupas “Shabazz Palaces”, soulmūzikas grupas “Black Pumas”, kuru albuma nosaukums būs “Chronicles Of A Diamond” un arī rokgrupa “The Kills” izdos albumu “God Games”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu