Sintezatoru, balss un saksofona sinerģija Evijas Vēberes jaunajā dziesmā "Divu klikšķu vērta"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aleksejs Beļeckis

Mūziķe Evija Vēbere publicējusi jaunu dziesmu “Divu klikšķu vērta”, kurā saspēlējas ar saksofonistu Kārli Auziņu. Dziesmai tapis arī mūzikas videoklips, kura idejas autors ir mākslinieks Aleksejs Beļeckis.

Evija skaidro, ka jau pasen sākusi domāt par skaņdarbu, kurā spēlētu Kārlis Auziņš: "Visbrīnīšķīgākais ir tas, ka kopš tā senā laika mēs esam sadraudzējušies. Ja pavaicāju viņam, kā sokas, tad atbildē saņemu skaistu dzejas rindu par dzīves vējiem vai pieplakušu kastani. Tik foršs ir Kārlis! Es ļoti cienu viņa meistarību, smeļos iedvesmu viņa daiļradē un sajūtā par mūziku. Kaut esam draugi, atceros, kā kņudēja puncītis, kad sūtīju pirmo bīta uzmetumu; nepacietīgi gaidīju tos divus zilos WhatsApp ķeksīšus. Esmu ļoti pateicīga par mūsu kopdarbu.”

Arī pats Kārlis ir priecīgs un gandarīts par šo kopdarbu: “Tas bija labs un ļoti interesants izaicinājums – iekrāsot Evijas balsi ar sintezatoru struktūrām, papildināt zīmējumus ar savām saksofona skaņu krāsām un spēlēties ar sinerģiju, kuru šie elementi kopā rada. Manuprāt, Evijas un mana skaņu pasaule ļoti labi mijiedarbojas un papildina viena otru, brīžiem veidojot vienu veselumu, kur tās vairs nevar identificēt kā atsevišķas vienības.”

Foto: Aleksejs Beļeckis

“Divu klikšķu vērta” vēsta par šodienas vērtībām, kur iejūtību un cieņu vienam pret otru iemaina savtīga ielaušanās personiskajā telpā. Šo ideju vizuālajā telpā iznesis mākslinieks Aleksejs Beļeckis. Radošo komandu papildina horeogrāfe Agate Bankava un MIKC Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas baleta skolas studenti.

Foto: Aleksejs Beļeckis

Alekseja Beļecka viedoklis: “Uzmanība ir viena no svarīgākajām cilvēku vajadzībām un mūsdienu mediju pasaulē tā ir pārvērsta par valūtu. Tā kļūst īpaši vērtīga, jo tai ir īss mūžs – vien divi klikšķi, un cilvēks atkal nonāk aizmirstībā. Tik daudz, cik šāda “divu klikšķu uzmanība” spēj dot, tikpat tā arī spēj ņemt un būt nežēlīga, pārkāpjot visas personīgās robežas. Evija Vēbere un Kārlis Auziņš ir viena tēla divas puses – tas savā ziņā ir mūsdienu cilvēks, kas šo uzmanību vēlas, bet arī apjūk no tās, nonākot tās epicentrā.”

Evijas Vēberes radošo ceļu raksturo daudzšķautņainība. Oktobra sākumā Cēsu koncertzālē viņa nodziedājusi komponista Krista Auznieka monooperu “Apzināšanās”; aktīvi sadarbojas ar mūziķēm Elīnu Silovu un Kristīni Pāži grupā "P.S.PMS”, paralēli strādā pie debijas albuma duetam “Vēbere & Arutjunjans".

Foto: Aleksejs Beļeckis

Mūziķe ir absolvējusi Nīderlandes Prinča Klausa Konservatoriju. Mācību laikā publicējusi divus albumus Dream Whispers un Dance for Common Sense; atgriežoties Latvijā, publicējusi solo albumus Sirdsbūt un, kuri ir apbalvoti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā "Zelta Mikrofons".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu