Slavenais biatlonistu pāris Bendika un Bricis kļuvuši par jaunajiem vecākiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Biatloniste Baiba Bendika (32) un treneris Ilmārs Bricis (53) kļuvuši par vecākiem kopīgai atvasei. 

Kā liecina Bendikas ieraksts sociālajos tīklos, viņu atvase - dēls Emīls - nāca pasaulē 28. septembrī.

Kā zināms, šī ir Bendikas pirmā atvase, bet Briča - ceturtā.

Abi ir attiecībās jau vairākus gadus. 

Bendika sociālajos tīklos jau dalījusies ar ierakstu, kur meklē auklīti. "Meklējam izbraukumu auklīti, kas varētu pieskatīt mazo, kamēr mamma un tētis ir treniņā vai sacensībās! Lieliska iespēja apvienot darbu un izbaudīt skaistākos Eiropas ziemas galamērķus!" tā Bendika.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika trīs nedēļas pēc bērna laišanas pasaulē atsākusi treniņus un cer atgriezties sacensību apritē jau šosezon, vēsta "Latvijas Avīze".

"Jūtos labi, prieks par mazo, lēnām iejūtamies, pielāgojamies režīmam. Kamēr organisms atkopjas, darbojos vieglā režīmā, manā saprašanā tā ir vairāk izkustēšanās nekā treniņi - stundu, pusotru dienā kaut ko padaru," teica Bendika, piebilstot, ka trešdien aizvadījusi treniņu ar rollerslēpēm Priekuļu trasē.

Bendika kopā ar treneri un bijušo biatlonistu Ilmāru Brici novembra otrajā nedēļā plāno doties uz Zviedriju, kur jau aizvadītu treniņus uz sniega.

"Par sacensībām grūti paredzēt, redzēsim, kā ies treniņos, kāda būs veselība. Iespējams, treniņu režīmā varētu startēt jau šogad, bet tie nav konkrēti plāni, viss atkarīgs no situācijas," skaidroja biatloniste.

Viņa izcēla, ka reāls mērķis varētu būs atgriezties sacensību apritē pēc Jaunā gada. Tāpat Bendika neslēpa, ka viņas ilgtermiņa mērķis ir startēt 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

32 gadus vecā biatloniste iepriekšējā Pasaules kausa sezonā, kurā izlaida divus posmus, kopvērtējumā ierindojās 49. pozīcijā. Viņa kopā ar Andreju Rastorgujevu martā Pasaules kausa posmā finišēja trešajā vietā jauktajā pāru stafetē, sasniedzot Latvijas visu laiku augstāko pozīciju šajā disciplīnā.

Savukārt pasaules čempionātā Bendika jauktajā stafetē ieņēma 25. vietu, 7,5 kilometru sprintā finišēja 62. vietā, bet 15 kilometru individuālo distanci noslēdza 44. pozīcijā.

Viņa pārstāvējusi Latviju Pekinas un Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, Pekinā sacenšoties arī distanču slēpošanā. Savukārt 2021. gada Eiropas čempionātā Bendika izcīnīja zelta godalgu sprinta disciplīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu