Izcilā aktrise Olga Dreģe dodas savā 85 gadu jubilejas koncerttūrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Novērtējot mākslinieces talantu un paveikto ,jau drīzumā Madonā, Rēzeknē, Jelgavā un citur Latvijā notiks leģendārās Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes 85 gadu jubilejas koncerti. 29. oktobrī viņa viesosies dzimtajā Madonā, pēc tam ar skatītājiem tiksies arī Latgales vēstniecībā "GORS" un citviet Latvijā. Koncertuzveduma režisors ir Gundars Silakaktiņš, muzikālā vadītāja – Zane Dombrovska, Jurates Silakaktiņas tērpi.

Kolēģi viņu sauc par "teātra uguntiņu", un ne velti, jo arī savos 85 gados viņa ir temperamentīga un azartiska! Nu jau mūžībā aizsauktā aktrise Ausma Kantāne reiz teikusi, ka "Olga Dreģe pārstāv to latviešu gēnu, kas ir kā paraugs. Viņa parāda, ka mēs esam dzīvotspējīgi, ka mēs esam stipri, vareni, skaisti, emocionāli un temperamentīgi." 

Šajā koncertuzvedumā caur aktrisei būtiskām dziesmām un dzeju, caur laikabiedru atmiņām un viņas pašas stāstīto iezīmēsies Olgas Dreģes unikālais kods. 

Koncertos piedalīsies īpašie viesi – aktieri Madara Botmane, Gundars Silakaktiņš, Mārtiņš Brūveris vai Emīls Kivlenieks, Lidija Pupure, Jānis Paukštello vai Juris Strenga (katrā pilsētā viesu saraksts atšķirsies), kā arī mūziķu grupa: Matīss Žilinskis (taustiņinstrumenti), Jurģis Lipskis (sitaminstrumenti), Kristens Kupčs (ģitāra) un Ralfs Arbidāns (basģitāra).

Foto: D. Geidmane

Koncertos skanēs mākslinieces izvēlēta dzeja, kura viņai ir nozīmīga. "Tas ir mans mūža darbs ar dzeju, tie ir mani radošie meklējumi ārpus darba teātrī," saka jubilāre, piebilstot: "Domāju, ka šis notikums izvērtīsies ne tikai man par svarīgu brīdi, bet tā būs laba dāvana maniem klausītājiem."

Skanēs arī aktrises atziņas par to, kas ir sirdsgudrība, ticība, svētums, pateicība un citi viņai svarīgi jēdzieni, no kuriem pāri visam ir māksla un teātris. Un, protams, mūzika un dziesmas gan Olgas Dreģes, gan viņas kolēģu un īpašo viesu – mūziķu izpildījumā. Pēc koncerta mākslinieces talanta cienītājiem būs iespēja saņemt autogrāfus jubilāres grāmatā "Ak, sirds, tev pašai sevi jāsastop!", kurā ar dzejas starpniecību izstāstīts stāsts par skatītāju iemīļoto aktrisi.

Olgas Dreģes jubilejas koncerti notiks:

29. oktobrī plkst. 16:00 Madonas Kultūras namā

2. novembrī plkst. 19:00 Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”

11. novembrī plkst. 18:00 Latgales vēstniecībā GORS

12. novembrī plkst. 16:00 Jēkabpilī, Krustpils Kultūras centrā

25. novembrī plkst. 18:00 Rojas Kultūras centrā

29. novembrī plkst. 19:00 Jelgavas Kultūras namā

Biļetes uz koncertiem iegādājamas "Biļešu Paradīzes" tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu