"Parisas Hiltones mājas atslēgas bija zem kājslauķa." Kā pusaudžu banda reiz aplaupīja slavenību mājas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

2009. gadā četri Kalifornijas pusaudži nonāca mediju virsrakstos, kad bija veiksmīgi aplaupījuši slavenību Parisas Hiltones, Odrinas Patridžas un Orlando Blūma mājas. Šodien šī pusaudžu banda pazīstama kā “Bling Ring”.

Jaunā dokumentālajā seriālā, kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, kādreizējā grupējuma līdere Reičela Lī stāsta par to, kā viss toreiz norisinājās. Tā ir pirmā reize 15 gadu laikā, kad viņa par pieredzēto runā publiski.

VIDEO: FILMAS KACEKLIS

Dokumentālās filmas pamatā ir virkne laupīšanu 2008. un 2009. gadā, kad pusaudžu banda no vairāku slavenību mājām nolaupīja naudu, drēbes un dārglietas. Lai noskaidrotu, kad attiecīgā slavenība atrodas ārpus Losandželosas, pusaudži izmantoja sociālos tīklus. Beigu beigās viņiem izdevās nolaupīt mantas vairāk nekā trīs miljonu ASV dolāru vērtībā.

2013. gadā režisore Sofija Kopola radīja dokumentālo seriālu par šo pusaudžu pastrādāto, tomēr jaunajā dokumentālajā filmā atklāta tieši Lī stāsta puse. Tiesa, pierunāt jauno sievieti piedalīties šajā filmā nebija viegli, izdevumam “USA Today” stāstīja filmas radītāja Erina Lī Karra.

Pirmā aplaupītā māja piederēja Parisai Hiltonei, un Lī kopā ar biedru Niku Prugo to uzskatīja par ideālu mērķi.

“Ja tu ieej slavenības mājā, tu, visticamāk, redzēsi stilīgākas un labākas lietas. Bet, ieejot Parisas Hiltones mājā, man šķita, ka sirds man izleks ārā pa muti,” stāstīja Lī.

Satraukumam pieaugot, Lī un Prugo saskatījās un, uzmundrinot viens otru, turpināja pārmeklēt māju.

“Esot iekšā mājā, man šķita, ka esmu filmā. Tas viss nešķita pa īstam. Es atceros, ka nodomāju: “Kā viss var būt tik perfekts?” Cilvēki tiešām tā dzīvo? Tas ir tik grezni,” piebilda Lī.

Tomēr abi pusaudži baidījās, ka Hiltone varētu atgriezties mājās, tāpēc grāba visu, kas šķita vērtīgs. Filmā viņa stāsta, ka pirms nozieguma bija ārkārtīgs stress, bet pēc – milzīgs adrenalīna uzplūds. Kad noziegums bija izdarīts, pārņēma pamatīga baudas sajūta.

Kad viņai tika jautāts par to, kāpēc viņa beidzot par pastrādāto runā publiski, Lī teica, ka iepriekš sev vienkārši neuzticējās. Aplaupīt slavenību mājas viņa sāka sava ego dēļ, tāpēc runāt par to agrāk varbūt nebūtu godīgi pret klausītājiem. Tagad Lī strādā par frizieri un savu pagātni no citiem neslēpj, un jūtas komfortabli stāstīt par to.

Reičela Lī filmas pirmizrādē
Reičela Lī filmas pirmizrādē Foto: AFP / Scanpix

Niku Prugo Lī satika skolā bērniem ar īpašām vajadzībām. Viņiem patika būt citādākiem. Niks ir gejs, bet Lī sapņoja izskatīties kā Kima Kardašjana un pēc skolas pavadīja daudz laika, krāsojot nagus un pucējoties. Abi draugi sākumā meklēja neaizslēgtas automašīnas, bet vēlāk jau pievērsās slavenību mājām. Lai noskaidrotu, vai attiecīgā slavenība ir aizbraukusi prom no mājām, viņi izpētīja pastkastīti. Ja tā bija pilna – tātad neviena nav. Tad viņi mājā ielauzās.

Noziegumu pamatā bija slavenību pielūgsme, vēlme piekļūt pēc iespējas tuvāk saviem elkiem. Filmā tās veidotāja saka: mums visiem ir savs ego un mēs visi vēlamies sajusties kaut nedaudz slaveni. Tomēr tas ir tikai viens iemesls, kāpēc Lī un pārējie pusaudži paveica šos noziegumus. Liela loma bija adrenalīnam un apziņai, ka vari aplaupīt slavenības māju un tikt cauri sveikā. Turklāt daudzas reizes.

Lī un viņas sabiedrotie nu ir izcietuši pelnīto sodu un teju vai par slavenībām kļuvuši paši. Lai nu kā, šeit mācība ir viena – pat ja tu esi bagāts un slavens, savas mājas durvju atslēgu zem paklājiņa glabāt nevajag.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu