Jau šovakar! "Hanzas perons" tiks nodots vācu elektroniskās mūzikas zvaigžņu "Moderat" gadībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Moderat" koncerts Berlīnē 2022. gadā
"Moderat" koncerts Berlīnē 2022. gadā Foto: Bernward Reul

Piektdien, 27. oktobrī agri no rīta Rīgā ir piestājis vācu elektroniskās mūzikas smagsvaru “Moderat” koncerttūres autobuss. Apvienība Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Pēc mūzikas aģentūras “8 Days A Week” uzaicinājuma grupa ar savām kompozīcijām klausītājus šovakar uzrunās kultūrvietā “Hanzas Perons”.

2022. gada vasarā “Moderat” bija jaunā Viļņas mūzikas festivāla “8 Festival” galvenie mākslinieki un atstāja grandiozu iespaidu uz mūsu dienvidu kaimiņiem. Tagad ir pienākusi Rīgas kārta.

Grupas debijas titulalbums iznāca 2009. gadā, un šobrīd tas kļuvis par laikmetīgās klubu mūzikas klasiku, piedzīvojot atkārtotu, atjauninātu izdevumu vinila formātā. 

Vācu mūziķu Sebastjana Sari, Sašas Rindla un Gernota Bronserta koncerts Rīgā ir daļa no elektroniskās mūzikas trio albuma “MORE D4TA” pasaules koncerttūres. Šī koncerttūre un ar to saistītais grupas dzīves posms nu pamazām tuvojas noslēgumam.

Laiks iet, un grupa arvien ir palikusi uz kopīgi iesāktā ceļa, skaitot kilometrus, kas nobraukti no vienas pasaules malas uz otru, lai uzstātos uz lielākām un mazākām skatuvēm. Koncerti seko albumu iznākšanai, kodolīgi singli ir jaunu albumu priekšvēstneši, un “Moderat” fani pie šī tempa šķiet mīļuprāt pieraduši, jo tas viņiem ļauj izbaudīt vienu no Berlīnes autentiskākajām grupām, kā arī cieši sekot līdzi tam, ko Saša, Sebastjans un Gernots piedāvā arī individuālā darbībā.

Koncertos Latvijā un Lietuvā vācu zvaigžņu iesildītāja ir jaunā un talantīgā lietuviešu māksliniece Monikaze – daudzpusīgās komponistes Monikas Zenkēvičutes elektroniskās mūzikas soloprojekts. Tieši viņu kā iesildītāju “Moderat” komanda izvēlējās no desmitiem citu talantu.

Sākumā plānoto “Moderat” uzstāšanos Tallinā diemžēl nācās atcelt nopietnu personisku apsvērumu un ļoti sarežģītas loģistikas dēļ. Visi īstenie grupas fani no Igaunijas ir laipni aicināti uz koncertu Rīgā, kur būs derīgas tās pašas biļetes.

Biļetes uz šīvakara koncertu Rīgā iegādājamas vietnē “Biļešu Serviss”.

Organizatori sola, ka skaņa būs izcila, par to parūpēsies “Mex Pro” komanda.

Ieeja no pulksten 19:00. Monikaze uzstāsies 20:15, "Moderat" – 21:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu